I lang tid har det vært knyttet spenning til hvem som skulle bli Hamars tolvte mesterborger. En jury hadde nominert syv personer, HAs lesere hadde stemt per sms, e-post, på nett og på papir, og etter timer med opptelling var resultatet klart: 

 

Dødt løp mellom Anders Baasmo Christiansen og Kjell Erik Andersen.

 

To mesterborgere

 

- Det har aldri blitt det før, og kommer nok aldri til å bli det igjen, men denne gangen ble det uavgjort, innledet kulturredaktør i HA, Geir Vestad, og bedyret at to mesterborgere er dobbelt så fint som én.

 

Skuespiller Baasmo Christiansen var dessverre på filminnspilling i Sør-Trøndelag, og dermed ble mye av oppmerksomheten i sommersola i borggården på Domkirkeodden rettet mot den andre mesterborgeren tidlig søndag ettermiddag.

 

- Jeg setter ikke mest pris på personlig oppmerksomhet, og var ærlig talt ikke så fryktelig glad for å stå der ute på balkongen foran alle, men det er fint å se at folk i Hamar setter pris på frivilligheten, smilte vinneren etter seansen.

 

Frivillig hverdagshelt

 

Andersen har i en årrekke arbeidet frivillig for Lions Club Storhamar og på Presterudsenteret, og omtales som en kreativ Reodor Felgen som gjør hverdagen bedre for de eldre som bor der.

 

- Det var overraskende å bli nominert i det hele tatt, og at jeg skulle få flest stemmer var ikke i mine tanker. Motivet bak mitt frivillige arbeid er ikke å få oppmerksomhet selv, men å se betydningen det at det stadig skjer noe har for dem som bor på Presterudsenteret, sier den sympatiske vinneren med lysende øyne.

 

Da Andersen ble bestefar for første gang skrev han et brev til telefonkatalogen, og i rundt 15 år var han eneste skandinav titulert som bestefar. Den frivillige arbeideren nevner gladelig eksempler på arrangementer han har stått i bresjen for på Presterudsenteret.

 

- Vi har fått i stand en egen TV-kanal som alle kan se på, og når det ikke er sendinger har vi montert et par fuglekasser utenfor med kameraer i taket som det sendes direkte fra. I vinter sa noen på at de bare satt inne, og jeg spurte når på dagen det passet å gå ut. Hun sa klokka 11, og formiddagen etter tok jeg dem som ville med på tur. Det har jeg gjort hver uke unntatt én i vår, avrunder bestefaren og mesterborgeren, som utvilsomt fortjener begge titlene.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00