Rådgiver Remo Sjonfjell i Kreftforeningen er knallfornøyd med rekordoppmøte i turmarsjen som sparker i gang årets Rosa sløyfe-aksjon.

- Det er fantastisk at så mange dukker opp. Her får vi fokus på saken, samtidig som folk får seg en trimtur i sola, sier Sjonfjell.

Hamar damekorps spilte ved startstreken i Strandgata, og ved målstreken serveres vafler og kaffe.

- Arrangementet vokser år for år, og i år har vi med både veteraner, tjukkasgjengen, og flere bedrifter stiller mannsterke. Det er flott, sier Sjonfjell.

Gunn Kristin Moberget i Brystkreftforeningen har flere arrangementer på gang i oktober. Neste helg står foreningen på stand både på CC Stadion, Mølla, og Vikasenteret.

Målet med Rosa sløyfe-aksjonen er å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon og øke kunnskapen om brystkreft, samt å støtte brystkreftforsking.

Rosa sløyfe-aksjonen er en internasjonal folkebevegelse, og har sitt opphav i USA der amerikanske kvinner på begynnelsen av 1990-tallet krevde større bevilgninger til brystkreftforsking.

Aksjonen har blitt arrangert i Norge siden 1999. I 2015 løfter aksjonen fram et alvorlig tema: å leve
med uhelbredelig brystkreft.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.