Politiet anmeldte onsdag kveld 13 ungdommere som skulle delta på The Gathering på Hamar for narkotikabruk. Men ingen av de 5.000 deltakerne er tatt for bruk under selve arrangementet.
De 13 som ble anmeldt, hadde brukt narkotika før ankomst til datasamlingen, opplyser Hedmark politidistrikt.
Politiet opplyser at ingen er blitt tatt for bruk under arrangementet, som finner sted i Vikingskipet på Hamar.
Ifølge Hardware.nodeltar 5.000 datainteresserte mennesker på The Gathering i påsken. Arrangementet åpnet offisielt klokken 22 onsdag kveld. Fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud (Ap) sto for åpningen. Hun har vært på The Gathering også tidligere.
– Jeg har jo ansvaret for IKT i regjeringen, og dette er andre gang jeg er på The Gathering. Her er det et utviklermiljø som er svært interessant, og jeg har blant annet sett på hvordan spillteknologi kan brukes i helse og rehabilitering, sier Aasrud.
Hun nevner virtuell bowling som et eksempel, noe hun selv fikk prøve ut onsdag.
– Når man skal trenes opp igjen i rehabilitering blir det mye repetisjon, og det kan bli litt kjedelig. Ved hjelp av spillteknologi kan det gjøres mer interessant, og mindre repetitivt. Dessuten er The Gathering en god arena for rekruttering til IT, sier Aasrud.
Norsk IT-bransje mangler arbeidskraft. En rekke norske IT-bedrifter bruker derfor datatreffet som rekrutteringsarena, skriver E24.
Men det blir også tid til spilling og annen moro i påsken, skriver Hamar Arbeiderblad. Allerede før den offisielle åpningen hadde en håndfull deltakere brukt 14 timer og mer enn 1.500 A4-ark, samt 2 kilometer med tape, for å skrive ut og henge opp verdens største kopi av Edvard Munchs “Skrik”.
The Gathering er Norges største datatreff og regnes for å være det nest største i verden. The Gathering ble første gang arrangert i 1996. (©NTB)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.