• BRANNFAKKEL: Truls Gihlemoen (Frp) hevder varaordføreren tegner et skjevt bilde av Stange kommune.
    FOTO: HENNING HOLTER CHRISTENSEN.

Frps Truls Gihlemoen synes det er bra at Stårvik i 14 dager har promotert hva Stange har å by på, men føler prosjektet blir litt i overkant når hun i tillegg har lagt ut detaljert blogg på Facebook daglig. Det er viktigere ting å ta tak for innbyggerne enn jordbær og fløte, sier han.

Delte dager på Facebook

– Dette vitner om umodenhet, varaordfører Trine Lise Stårvik har nå i to uker innviet folk i sin reise fra gård til gård og kost seg med deilige bær og grønnsaker.

Ikke med et ord nevner hun dem som ikke har råd til å ta en slik tur, dra på ferie eller ha mulighet til å gå lange turer i skog og mark. Varaordføreren har ikke fokus på at kommunale veger går i oppløsning, tette kloakkledninger, elendig vanntrykk eller hvor mørkt det er i gatene når mørket senker seg litt etter 22.00 og eiendomsskattekronene er brukt opp på andre ting enn gatelys. Jeg vet at folk blir provosert av at det tegnes skjeve glansbilder. En vikar i ordførerstolen har langt viktigere oppgaver. Det var positivt at Stårvik besøkte et sykehjem, men mange innbyggere føler at deres utfordringer forbigås i stillhet, sier Gihlemoen.

– Urimelig kritikk

Trine Lise Stårvik sier at kritikken fra Gihlemoen er urimelig.

Hun sier at hun forstår at det er opposisjonens rolle å være i opposisjon, men tror ikke at det kan være feil å promotere lokale landbruksprodusenter og lokalt næringsliv på denne måten.

– Jeg trodde heller at Sp og Frp ville se på det som positivt og midt i blinken, også i forhold til det de ønsker å jobbe for. Alt jeg har spist og tar med meg, er betalt av egen lomme, så det har aldri vært hensikten å utnytte posisjonen. Samtidig så kan jeg forsikre Sp og Frp at alle utfordringer i kommunen tas på høyeste alvor, men at det må være mulig å utnytte et par rolige uker til faktisk å reise rundt og snakke med folk om de muligheter og utfordringer som berører folk i hverdagen. Og ikke minst skape positiv blest om alt det flotte som skjer og er mulig å oppleve i kommunen.

Stårvik sier hun har brukt Facebook for å nå ut til flest mulig.

– Jeg er frivillig guide for ei jente fra Afghanistan. I dag skal vi gå tur på Ottestadstien. Alle oppfordres til å bli guide, da det er stor mangel på det i Stange, sier Stårvik.

- Blir overeksponert

Gruppeleder Aasa Gjestvang i Sp, synes politikere skal være forsiktige. Mange saker har satt Stange i et negativt lys den siste tida, som langt ifra er glamorøst.

– Folk i Stange setter pris på at Stårvik gjør seg kjent, men her kan det bli ei øse for mye når det gjelder å vise fram godsidene og male alt rosenrødt, sier Gjestvang.

Hun mener virkeligheten er en annen. Omdømme, halltak, barnevern- og sykehjemssak har versert i media, sier hun.

– Folk er opptatt av eiendomsskatt og vegstandard. I dette lyset brukes Facebook som alltid inneholder glamorøse innlegg. Folk vet at liv og verden ikke bare er glamorøst. Vi må være forsiktig med å legge oss på en trend med blogg og vise fram at alt er rosenrødt. Å balansere er vanskelig. Jeg tror summen av denne saken blir overeksponering. Selv er jeg ikke på Facebook. Truls har rett i at mange innbyggere opplever verden helt annerledes, sier hun.

Les også
NYHET

Møt Inga Borud (24) som er Hamars yngste fungerende ordfører gjennom tidene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.