Leder i folkeaksjonen Geir Bjørnar Smebye er fundamentalt uenig med leder Jan Larsen i Briskebyen vel, som mener det går an å leve med vest-variantene som nå er presentert.

Smebye viser til ulempene som Gehl arkitekter har presentert for vest-variantene, som går på redusert kontakt mellom byen og Mjøsa, at barrieren blir mer visuelt dominerende enn i dag, at småbåthavna må flyttes, og at strandsonen blir avskåret fra byen og mindre attraktiv.

– Vi mener det vil være ødeleggende for byen, uansett om det snakkes om kulvert eller bru. Hamar vil bli byen bak dobbeltsporet, mener Smebye.

Fordi jernbanen må ligge på flomsikker høyde, vil lokket på kulverten stikke noe opp.

– Sikten fra Strandgata vil bli ødelagt, mener Smebye.

Hans ønske er at en strandsone uten jernbane kan omformes til en attraktiv sjøfront som allmennheten får tilgang til.

– Der kan det bli brygger og spisesteder, for eksempel, sier Smebye.

– Er ikke det også mulig på utsiden av jernbanen?

– I så fall må man gå over et høydedrag over kulverten eller under ei bru, sier Smebye.

Folkeaksjonen har ikke tatt stilling til hvilken av de to andre variantene de ønsker jernbanen blir lagt i, men Smebye støtter kravet om en tildekket kulvert dersom midt-varianten velges.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.