I går sa Morten Aspeli at han forventer en diskusjon om han er den rette mannen til å føre partiet videre ved neste korsveg. Han ville heller ikke si verken ja eller nei om han ønsket å fortsette som Aps ordførerkandidat.

HA vet at temaet er diskutert blant flere i Hamar Ap på bakrommet, men de fleste mener at det vil gå en god stund før saken blir skikkelig offentlig debattert

Mange peker på Brustad

Den personen flere peker på som en mulig og spennende toppkandidat, er Sylvia Brustad. HA har pratet med flere kilder i Hamar Ap som bekrefter dette.

Brustads politiske tyngde, erfaring og ikke minst nettverk trekkes fram.

Det finnes også en god del i Hamar Ap som stiller seg mer negativ til Brustad, da spesielt med tanke på at Brustad opprinnelig er Engerdøl og de som er usikker på om hun passer i rollen som ordfører. Flere påpeker også at det er altfor tidlig i prosessen, men at Brustad er en spennende navn.

Utelukker ingenting

Selv utelukker ikke Brustad at hun vil stille som kandidat dersom partiet vil dette.

– Et langt liv i politikken har lært meg å ikke utelukke noen ting, men dette spørsmålet er det altfor tidlig å svare på nå. Jeg har ikke tenkt over det og kan verken si ja eller nei, sier Brustad, og legger til at hun har fult fokus på jobben som reiselivssjef og daglig leder i Hamarregionen Reiseliv.

Ble spurt om å stå på liste

Hun sier at hun ikke har fått noen offisielle henvendelser fra Hamar Ap om å stille som toppkandidat, men på spørsmål fra HA bekrefter hun at hun i forkant av årets valg ble spurt om hun ville stille som listekandidat til kommunestyret.

– Da jobbet jeg i Aker og ting så annerledes ut. Hva som skjer om tre-fire år er uvisst, og jeg lukker ingen dører.

Smigret av interessen

Brustad sier hun blir smigret og synes det er hyggelig at mange på grasrotnivået og medlemmer av Hamar Ap peker på henne, og hun bekrefter også selv at mange har spurt henne om hun kan bli ordfører.

– Det er jo hyggelig å bli nevnt, og det stemmer at mange på «gata» har spurt meg om dette, sier hun.

Les også
DEBATT Les torsdagens HA-leder.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.