Det kommer fram i et brev Øyungen Sæterlag sendte til grunneier Pihl AS 5. februar i år:

«En befaring sist høst viste at hytta var i så dårlig forfatning at riving og bygging av ny hytte var eneste løsning», skrev sæterlagets Per Dobloug i brevet.

Les også: Søkte ikke om rive- og byggetillatelse

UKJENT MED BREVET

Likevel søkte Øyungen Sæterlag 27. februar i år kun om å snu møneretning på taket.

Etter at den ulovlige gjenoppbyggingen av gjeterhytta ble oppdaget i sommer, forklarte sæterlaget i en redegjørelse 9. august at de oppdaget at veggene var råtne da de hadde revet taket.

Les også: Ber om Øyungen-redegjørelse

Rivearbeidene ble utført på dugnad i fellesskap av Øyungen Sæterlag og Ringsaker kommune.

Kart- og byggesakssjef Atle Ruud sier til HA at han er ukjent med brevet sæterlaget sendte til Pihl.

– Det har jeg ikke sett, sier Ruud.

TAUS OM SNEKKERE

Per Dobloug bekrefter at sæterlaget i fjor høst vurdert at riving var best.

– Vi søke imidlertid kun om ombygging fordi vi ville se nærmere om det var mulig å bruke noe av hytta likevel, sier Dobloug.

Etter innspill fra Odd-Amund Lundberg (Sp) fikk planutvalget en redegjørelse om den kinkige byggesaken onsdag.

Kart- og byggesak Atle Ruud sa ikke ett ord om at kommunens egne folk hadde deltatt på rivingen og utført snekkerjobben uten at det var gitt tillatelse fra kommunens egen byggesaksavdeling.

– Hvorfor taushet om dette forholdet?

– Det må du spørre rådmannen om, sier Ruud.

SÆTERLAGET FÅR SKYLDA

Rådmann Jørn Strand vil heller ikke snakke om kommunale snekkere:

– Det er ikke noe mer å si om dette enn det som ble redegjort for. Vi har nå bedt sæterlaget om å søke om byggetillatelse i etterkant, sier Strand.

Ingen politikere tok ordet etter redegjørelsen.

I etterkant av møtet sier Odd-Amund Lundberg til HA at han er skuffet over rådmannen kun peker på sæterlaget som en syndebukk:

– Det ble ikke tatt noe selvkritikk. Jeg synes det er feil å tillegge sæterlaget alt ansvar i og med at kommunens snekkere har revet og bygd nytt, sier Lundberg.

Byggesaken vil nå bli sendt ut på høring til regionale myndigheter, og kommer til å havne på bordet til politikerne senere i høst.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.