Landbruksdirektoratet skal vurdere å flytte ut fra Oslo. Hedmark fylkeskommune og Fylkesmannen i Hedmark går nå sammen for å kjempe om en plassering i Mjøsregionen.

– Landbruksdirektoratet er som skreddersydd for Mjøsregionen, sier Per-Gunnar Sveen, som antyder at Hamar er den mest naturlige plasseringen, men at det viktigste er at direktoratet havner i regionen.

Sveen og fylkesmann Sigbjørn Johnsen sender i disse dager ut et brev til Kommunal- og moderniseringsdepartementet, hvor de argumenterer for hvorfor Landbruksdirektoratet burde ha sitt hovedsetet her i regionen.

I brevet framhever de Mjøsregionen som et nasjonalt tyngdepunkt for grønn kompetanse, innovasjon og nyskaping gjennom blant annet å være sete for tunge landbruksfaglige kunnskapsmiljøer på alle nivåer. Regionen er også vertskap for noen av landets fremste nyskapende og innovative miljøer innen bioøkonomi gjennom Arena Heidner og innovasjonssenteret Biosmia.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.