Det skriver Nye Veier i en pressemelding.

Tidligere har det blitt vedtatt at brua skulle rives senest to år etter at den nye brua er på plass.  Nå blir vedtaket gjort om.

- Nye Veier skal bygge ny firefelts motorveibru for E6 sør for eksisterende Mjøsbru. Ved å beholde eksisterende Mjøsbru og bruke denne til myke trafikanter, mopeder, traktorer, kollektivtrafikk og lokaltrafikk får vi en bedre løsning for lokalbefolkningen, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier E6 Innlandet.

Han forteller at de har sett nærmere på den tekniske standen på brua og at den kan brukes i mange tiår framover.

- Vi har fått flere henvendelser fra både lokalbefolkning og ulike organisasjoner som mener at brua må beholdes og brukes i det lokale veisystemet. Gjør brua grønn har flere sagt. Derfor har vi nå sett nærmere på om det er fornuftig å rive brua, eller om Mjøsbrua fortsatt kan tjene samfunnet i årene fremover. Samfunnsøkonomisk er det ingen tvil om at brua skal stå og brukes som en miljøkryssing mellom Moelv og Biri, sier Moshagen. 

Den nye beslutningen gjør også at byggingen av den nye brua blir annerledes:

- Ved å beholde Mjøsbrua kan vi bygge en ny slank og flott firefelts motorveibru, som blir lettere og som da gir en noe lavere fundamenteringskostnad, samt lavere klimaavtrykk. Med redusert omfang sparer vi unødvendig klimautslipp både i byggefasen og under drift, sier Moshagen.

Det planlegges for å utlyse konkurranse for bygging av den nye brua i 2019.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.