Det er lite som slår følelsen av å være med når nytt liv kommer til verden. Vi ventet en hel natt, klokka 7 om morgenen var fire valper født, i kassa lå det en sliten mor med sine små, og ved siden av satt tre voksne mennesker som helt hadde glemt å drikke kaffe for å holde seg våkne.

Ute på gangen sto den nybakte mors biologiske far, altså de nyfødte valpenes morfar, og lyttet forundret til de fremmede lydene bak den stengte døra. Han ville inn! Han prøvde alle knep, uten hell. Da han etter noen dager fikk lov å komme inn i rommet, fantes det en usynlig grense tvers over golvet et sted som utløste mamma-alarmen i det den ble overtrådt.

Men etter noen uker var mor endelig klar for å la morfar ta del i barneoppdragelsen. Lykkelig våget han seg forsiktig inn og lot som han passet på at de små ikke skulle stikke av, noe som var svært lite sannsynlig så lenge de ikke hadde begynt å gå. For en aldrende hund som helt fra han kom inn i familien har vært mest opptatt av voksenoppdragelse, var rollen ny. Og gleden kortvarig. For mens mennesker har en bratt læringskurve og fort underkaster seg husets nye daglige leder på 8 uker, sørger for at det er godbiter å få i betaling for de enkleste triks og at det er mat, tur, lek og kos når det passer sjefen, så er valper veldig mye vanskeligere å oppdra.

I løpet av meget kort tid hadde valpene lært å gå, men valgte å hoppe over den fasen i utviklingen og gå rett på den neste: å løpe. Det skjedde omtrent samtidig som de fikk hvert sitt syskrin av nålespisse tenner som de bruker til å feste seg selv til morfars ører for gratis transport gjennom rommet.

Igjen står morfar ved døra. Han vil ut!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.