I dag avholdes skolevalg på videregående skoler over hele landet. Prøvevalget skal vekke politisk engasjement og interesse blant ungdom.

HA har i den forbindelse spurt elever i distriktet hva de skal stemme og deres synspunkter i viktige partisaker. 18 elever fra Hamar katedralskole og Storhamar videregående deltok i prosjektet, som du kan se på video i vinduet over.

Det har vært skolevalg i Norge ved hvert stortingsvalg, lokalvalg og folkeavstemning siden 1989. Norsk senter for forskingsdata (NSD) er arrangør, og publiserer valgresultatene i dag klokken 19:00.

Ap størst på Wang

Ap ble største parti i skolevalget på Wang mandag.

De fleste videregående skolene i Hedmark avholder skolevalg tirsdag.

Wang toppidrett og ungdomsskole avholdt sitt skolevalg mandag. 203 elever avla stemme i det som var privatskolen Wangs første skolevalg.

Lærer i samfunnsfag Marianne Drag opplyser til HA at de ikke har hatt noen felles skoledebatt ved skolen, men at både elevene på åttende trinn og på første trinn på videregående har jobbet med valg i samfunnsfagstimene denne høsten.

Opptellingen viser at de rødgrønne partiene har solid flertall på Wang, med over 60 prosent av stemmene.

RESULTATENE

Her er resultatene: Arbeiderpartiet 41,4 prosent, SV 7,6 prosent, Rødt 2,0 prosent, Høyre 15,2 prosent, Frp 10,1 prosent, Venstre 1,0 prosent, KrF 1,0 prosent, Senterpartiet 13,1 prosent, Miljøpartiet De Grønne 4,0 prosent, Pensjonistpartiet 2,0 prosent. Partiene De liberale, Kystpartiet og Alliansen fikk til sammen 2,5 prosent av stemmene. Fem stemmesedler var blanke.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.