I dag avholdes skolevalg på videregående skoler over hele landet. Prøvevalget skal vekke politisk engasjement og interesse blant ungdom.

HA har i den forbindelse spurt elever i distriktet hva de skal stemme og deres synspunkter i viktige partisaker. 18 elever fra Hamar katedralskole og Storhamar videregående deltok i prosjektet, som du kan se på video i vinduet over.

Det har vært skolevalg i Norge ved hvert stortingsvalg, lokalvalg og folkeavstemning siden 1989. Norsk senter for forskingsdata (NSD) er arrangør, og publiserer valgresultatene i dag klokken 19:00.

Ap størst på Wang

Ap ble største parti i skolevalget på Wang mandag.

De fleste videregående skolene i Hedmark avholder skolevalg tirsdag.

Wang toppidrett og ungdomsskole avholdt sitt skolevalg mandag. 203 elever avla stemme i det som var privatskolen Wangs første skolevalg.

Lærer i samfunnsfag Marianne Drag opplyser til HA at de ikke har hatt noen felles skoledebatt ved skolen, men at både elevene på åttende trinn og på første trinn på videregående har jobbet med valg i samfunnsfagstimene denne høsten.

Opptellingen viser at de rødgrønne partiene har solid flertall på Wang, med over 60 prosent av stemmene.

RESULTATENE

Her er resultatene: Arbeiderpartiet 41,4 prosent, SV 7,6 prosent, Rødt 2,0 prosent, Høyre 15,2 prosent, Frp 10,1 prosent, Venstre 1,0 prosent, KrF 1,0 prosent, Senterpartiet 13,1 prosent, Miljøpartiet De Grønne 4,0 prosent, Pensjonistpartiet 2,0 prosent. Partiene De liberale, Kystpartiet og Alliansen fikk til sammen 2,5 prosent av stemmene. Fem stemmesedler var blanke.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00