- Vi fant ut i dag, at selv om båten var låst - så dekker ikke hjemforsikringen båten og hengeren.

Det sier Marianne Slette fra Hamar til HA.

Sent mandag kveld hadde HAs nettavis en sak om at gummibåten som tvillingene på 11 år hadde spart til i to år var stjålet.

HER er HAs første historie om tyveriet fra guttene.

Båten sto på henger og var låst - like ved trappa inn til familiens bolig i Birkebeinervegen i Hamar.

SPARTE I TO ÅR

Båten ble stålet natt til mandag:

- Guttene kjøpte båten i fjor, sier mamma Marianne Slette og fortsetter:

- Da hadde tvillingene spart penger til båten i to år. De har vasket bilen min - og bilen til bestemoren - for å tjene penger. De har arbeidet med å klippe plenen både her og andre steder. De to gutta har til og med lagt parkett for meg for å tjene penger.

- Og nå skulle båten sjøsettes?

- Ja, det skulle skje mandag eller tirsdag. Vi var avhengige av å få vår egen båt på Mjøsa først slik at vi kan være sammen med guttene. Nå er båten vår ute, og det var klart for guttas båt.

EN VOLDSOM RESPONS

HAs artikkel gikk som ild i tørt gress mandag kveld og tirsdag morgen.

Mange fulgte morens henstilling om å lese saken og dele den - i håp om at noen som har sett noe eller vet noe om båten melder seg:

- Det har vært en helt enorm respons, og familien er veldig takknemlige for all støtte, sier Marianne Slette og fortsetter:

- Vi håper fremdeles at vedkommende som har stjålet båten kommer tilbake med båten. Vi har mottatt tips i saken som blir fulgt opp av politiet. Det viktigste for gutta er at båten til gutta kommer til rette og at vedkommende som har gjort dette kjenner på anger og returnerer båten til guttene, sier moren.

TAKKER FOR OMTANKEN

Moren forteller at det er igangsatt innsamling av penger til ny båt til guttene:

- I en sånn trist tid så merker de omtanke fra både kjente og ukjente. Guttene er utrøstelige og det er full sluseåpning i alle tårekanaler, sier moren, og legger til:

-Selv om de fremdeles synes verden er urettferdig, så er det et «lite plaster på såret» at de føler at så mange bryr seg om dem og båten.

- Hva synes du om dette?

- Jeg synes det er helt utrolig. Siden båten er fjernet med bil og tilhenger så er det jo snakk om voksne mennesker. At noen gjør slikt er uforståelig, sier Slette.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.