Kongsberg-gutten taklet presset og landet på 142 meter i Garmisch-Partenkirchen. Det var fire meter lenger enn hans første hopp. Stefan Kraft fra Østerrike tok tredjeplassen.

Det var Norges 13. seier i hoppuka. I tillegg var det den 21. norske pallplassen.

I første omgang vant han Tande den norske duellen med Tom Hilde. Han ledet rennet med to poeng på Kraft før alt skulle avgjøres.

- Jeg bommet litt på timingen, så jeg var litt redd over kulen. Jeg trodde jeg så vidt skulle kom over 130 meter. Treffer jeg hoppkanten litt bedre, kan jeg hoppe mye lenger, sa Tande til NRK etter første omgang.

Greit av Fannemel

Andreas Stjernen ble nest best av de norske med en 14.-plass, mens Anders Fannemel ble nummer 23.

- To greie hopp av meg i dag. Ikke alt jeg får til. Jeg er ikke med å kjempe i toppen, men jeg er ikke så langt bak. Jeg håper å få til enda mer i Innsbruck, sa Fannemel til NTB.

Robert Johansson endte siste i finaleomgangen.

Ikke helt overraskende røk Tom Hilde ut etter et svev på 123 meter i første omgang. I likhet med Halvor Egner Granerud (119 meter) var han et godt stykke unna å ta en "lucky loser"-plass.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.