Divisjon Prehospitale tjenester har blant annet ansvaret for pasientreiser og ambulansetransport.

I et brev til Sykehuset Innlandets direktør, datert 7. mai, skriver divisjonsdirektør Geir Kristoffersen at de ansatte ønsker et hovedsykehus ved Mjøsbrua.

«Fremtidig modell med nytt hovedsykehus ved Mjøsbrua i form av Modell 1A gir det beste tilbudet til pasientene i Innlandet», skriver han.

Kristoffersen mener en slik løsning best vil ivareta integreringen mellom psykisk helsevern og somatikk.

Videre skriver han følgende:

– Nytt hovedsykehus ved Mjøsbrua vil være det beste tilbudet til befolkningen i Innlandet som potensielle pasienter. Dette begrunnes i at dette vil gi best mulighet for å gi et samlet helhetlig tilbud i ny sykehusstruktur, og vil også være den beste løsningen for å være bedre i stand til å styrke spesialisthelsetjenestetilbudet i områder som ligger mest desentralt i Innlandet, mens de eksisterende sykehusbyggene ligger relativt nært hverandre.

Kristoffersen vil ikke anbefale en løsning med en såkalt to- eller tre-sykehusmodell.

«To- eller tre-sykehusmodeller vil over tid gi økende suboptimalt tilbud til befolkningen; hvor aktivitet på flest steder i Mjøsområdet gir den dårligste løsningen.»

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.