I humorprogrammet «Torsdag kveld fra Nydalen» hadde morofolket et fast innslag med programposten «og på Hedmarken skjer det ittno».

Dette synes også å være budskapet fra den borgerlige regjeringen i forslaget til statsbudsjett for 2017. At kommunene på Hedmarken får noen millioner ekstra å rutte med er som forventet.

I redaksjonen skjønte vi tegninga tidlig denne uka. Det var dørgende stille fra både Tor Andre Johnsen, Gunnar Gundersen, Kristian Tonning Riise og andre fra den blåblå leiren.

Mangelen på positive lekkasjer fra statsbudsjettet signaliserte tydelig hvordan Innlandet skulle kom ut av budsjettet.

E6 og jernbane

Ja, i rettferdighetens navn skal vi ta med at det i tidligere statsbudsjett og i Nasjonal transportplan er lagt inn milliardbeløp til utbygging av jernbane og E6 fram til Moelv. At det er satt av 177 millioner til ferdiggjøring av allerede bygd dobbeltspor mellom Stange og Eidsvoll er knapt en nyhet for folk flest.

At det bevilges store beløp til videre planlegging av Intercity mot Lillehammer oppfattes vel heller ikke som annet enn tvingende nødvendig.

Kjedelige saker

At både RingsakerOperaen og Hedmarksmuseet opprettholder sin status i budsjettet er heller ikke noen vinnersak på Hedmarken.

Høgskolene i Innlandet får 1,6 millioner fra regjeringen til rekrutteringsstillinger og Spesialenheten for politisaker, som holder til i Hamar, blir styrket i årets statsbudsjett med 1,5 millioner kroner. Heller ikke disse nyhetene framkaller jubel rundt Mjøsa.

Vi skjønner godt hvorfor våre «regjeringspolitikere» ikke reiste på gladsak-turne i avisredaksjonene i dagene før budsjettet ble lagt fram, for her var det ikke mange spennende nyheter for Hamar-regionen.

Det som for mange kan være en gladsak er reduksjonen i bomsatsene. Tur/retur Hamar – Oslo kan bilisten spare rundt 25 kroner når satsene etter hvert skal kuttes med 10 prosent.

Minus på likestilling

De lokale representantene forteller gjerne om at Hamar kommune får 49 millioner i økte overføringer fra staten, men de sier ingenting om at likestillingssenteret i byen mister over en million kroner i statlige støtte.

Det er ikke få toppolitikerne som har «gitt seg ende over» etter sine besøk på Biohuset i Hamar, der forskning på bioteknologi står i høysetet. Vi greier ikke å se dette innovative miljøet har fått ei krone til sitt spennende utviklingsarbeid.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.