I humorprogrammet «Torsdag kveld fra Nydalen» hadde morofolket et fast innslag med programposten «og på Hedmarken skjer det ittno».

Dette synes også å være budskapet fra den borgerlige regjeringen i forslaget til statsbudsjett for 2017. At kommunene på Hedmarken får noen millioner ekstra å rutte med er som forventet.

I redaksjonen skjønte vi tegninga tidlig denne uka. Det var dørgende stille fra både Tor Andre Johnsen, Gunnar Gundersen, Kristian Tonning Riise og andre fra den blåblå leiren.

Mangelen på positive lekkasjer fra statsbudsjettet signaliserte tydelig hvordan Innlandet skulle kom ut av budsjettet.

E6 og jernbane

Ja, i rettferdighetens navn skal vi ta med at det i tidligere statsbudsjett og i Nasjonal transportplan er lagt inn milliardbeløp til utbygging av jernbane og E6 fram til Moelv. At det er satt av 177 millioner til ferdiggjøring av allerede bygd dobbeltspor mellom Stange og Eidsvoll er knapt en nyhet for folk flest.

At det bevilges store beløp til videre planlegging av Intercity mot Lillehammer oppfattes vel heller ikke som annet enn tvingende nødvendig.

Kjedelige saker

At både RingsakerOperaen og Hedmarksmuseet opprettholder sin status i budsjettet er heller ikke noen vinnersak på Hedmarken.

Høgskolene i Innlandet får 1,6 millioner fra regjeringen til rekrutteringsstillinger og Spesialenheten for politisaker, som holder til i Hamar, blir styrket i årets statsbudsjett med 1,5 millioner kroner. Heller ikke disse nyhetene framkaller jubel rundt Mjøsa.

Vi skjønner godt hvorfor våre «regjeringspolitikere» ikke reiste på gladsak-turne i avisredaksjonene i dagene før budsjettet ble lagt fram, for her var det ikke mange spennende nyheter for Hamar-regionen.

Det som for mange kan være en gladsak er reduksjonen i bomsatsene. Tur/retur Hamar – Oslo kan bilisten spare rundt 25 kroner når satsene etter hvert skal kuttes med 10 prosent.

Minus på likestilling

De lokale representantene forteller gjerne om at Hamar kommune får 49 millioner i økte overføringer fra staten, men de sier ingenting om at likestillingssenteret i byen mister over en million kroner i statlige støtte.

Det er ikke få toppolitikerne som har «gitt seg ende over» etter sine besøk på Biohuset i Hamar, der forskning på bioteknologi står i høysetet. Vi greier ikke å se dette innovative miljøet har fått ei krone til sitt spennende utviklingsarbeid.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00