Det sier professor og overlege Ulla Breth Knudsen ved Fertilitetsklinikken på Regionshospitalet Horsens til DR.

Sammen med to kolleger har Knudsen analysert 16 internasjonale studier som undersøker sammenhengen mellom å spise fisk og kvaliteten på sæd.

Mer fisk i hverdagen kan komme alle menn til gode, men spesielt om man har fertilitetsproblemer bør man spise laks, torsk og makrell.

LES OGSÅ: Hedmark er på Viagra-toppen – her er legens beste råd om potens

En undersøkelse av danske menns sæd viser at kun 20 prosent har optimal sædkvalitet, vurdert ut fra antall sædceller og cellenes bevegelighet og utseende.

– Nå har vi god grunn til å si at man både får bedre sædkvalitet, og at det er større sjanse for at et par blir gravide dersom mannen spiser fisk. Enkelte studier tyder også på at det er lurt at både mannen og kvinnen spiser fisk, sier Knudsen.

Liker man ikke fisk, kan man også ty til omega 3-tabletter, ifølge Knudsen.

(©NTB)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.