Den kinesiske forretningsmannen Yang Xueyi overtok ærverdige Malungen gjestegård i 2015, og er i ferd med å gjøre stedet til et lite stykke Kina i Stange. 

Før jul skal om lag 2000 julebordgjester hygge seg med kinesisk festmat i tømmerbygningene, som for anledningen er lyssatt som i en eventyrverden.

Torsdag var Hamarregionen Næringsforum og Hamarregionen Utvikling med inviterte fra næringslivet og politikken på Hedmarken blant gjestene, og takket for gjestfriheten med å gi bort en pris.

- Fascinerende utypisk

Yang Xueyi driver selskaper i flere forskjellige bransjer i Kina, og er også der involvert i hotelldrift. Først og fremst ønsker han å gjøre Malungen til et sted for kinesiske turister, som vil oppleve Norge på en annen måte enn å ta bilder fra en buss. Men han vil også ha norske gjester og spille på lag med det lokale næringslivet.

Gjestene torsdag hygget seg såpass at de under middagen tildelte Xueyi "Stjerne i boka-prisen" for sitt engasjement i Stange.

- Regionens næringsliv ønsker velkommen en som ønsker å utfordre tradisjonelle tanker, sier prisutdeler Mari Skjærstad fra Hamarregionen Næringsforum, som mener vi kan dra mange fordeler ut av Xueyis investeringer i Stange-skogene.

- Dette åpner for å lære av kinesisk bedriftskultur, mener Skjærstad.

Men selv ikke i sine mest kreative stunder ville hun for et par år siden ha sett for seg det som har skjedd på Malungen.

- Det er fascinerende utypisk. En sjarmerende miks, sier Skjærstad.

- Harmonisk sted

Selv er Yang Xueyi forelsket i stedet han fant til salgs på internett.

- Det er et harmonisk sted, sier Xueyi til Hamar Arbeiderblad.

- Naturen er fin, og jeg liker utsikten, sier han.

Han var åpenbart glad for å bli hedret, og setter pris på samarbeidet med kommunen og næringslivet.

- Vi har et veldig fint samarbeid, mener Xueyi.

Han håper gjestene på Malungen frem mot jul vil sette pris på en annen vri på julebordet.

- Vi vil tilby god tradisjonell kinesisk mat, og underholdning med kinesiske artister, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.