Den kinesiske forretningsmannen Yang Xueyi overtok ærverdige Malungen gjestegård i 2015, og er i ferd med å gjøre stedet til et lite stykke Kina i Stange. 

Før jul skal om lag 2000 julebordgjester hygge seg med kinesisk festmat i tømmerbygningene, som for anledningen er lyssatt som i en eventyrverden.

Torsdag var Hamarregionen Næringsforum og Hamarregionen Utvikling med inviterte fra næringslivet og politikken på Hedmarken blant gjestene, og takket for gjestfriheten med å gi bort en pris.

- Fascinerende utypisk

Yang Xueyi driver selskaper i flere forskjellige bransjer i Kina, og er også der involvert i hotelldrift. Først og fremst ønsker han å gjøre Malungen til et sted for kinesiske turister, som vil oppleve Norge på en annen måte enn å ta bilder fra en buss. Men han vil også ha norske gjester og spille på lag med det lokale næringslivet.

Gjestene torsdag hygget seg såpass at de under middagen tildelte Xueyi "Stjerne i boka-prisen" for sitt engasjement i Stange.

- Regionens næringsliv ønsker velkommen en som ønsker å utfordre tradisjonelle tanker, sier prisutdeler Mari Skjærstad fra Hamarregionen Næringsforum, som mener vi kan dra mange fordeler ut av Xueyis investeringer i Stange-skogene.

- Dette åpner for å lære av kinesisk bedriftskultur, mener Skjærstad.

Men selv ikke i sine mest kreative stunder ville hun for et par år siden ha sett for seg det som har skjedd på Malungen.

- Det er fascinerende utypisk. En sjarmerende miks, sier Skjærstad.

- Harmonisk sted

Selv er Yang Xueyi forelsket i stedet han fant til salgs på internett.

- Det er et harmonisk sted, sier Xueyi til Hamar Arbeiderblad.

- Naturen er fin, og jeg liker utsikten, sier han.

Han var åpenbart glad for å bli hedret, og setter pris på samarbeidet med kommunen og næringslivet.

- Vi har et veldig fint samarbeid, mener Xueyi.

Han håper gjestene på Malungen frem mot jul vil sette pris på en annen vri på julebordet.

- Vi vil tilby god tradisjonell kinesisk mat, og underholdning med kinesiske artister, sier han.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00