29. mai åpnet det nye gründer- og næringshuset i Midtbyen park, som har fått navnet Park.

Her har bedrifter og gründere 6.000 kvadratmeter til rådighet.

Avansert utstyr

Huset har det ypperste av utstyr innenfor VR- og AR-teknologi (Kunstig og utvidet virkelighet), og har blant annet landets største og beste Motion Capture-studio, der bevegelser blir filmet og omformet til digital informasjon som kan bearbeides av en datamaskin.

Ambisjonen bak Park er å bidra til flere teknologiarbeidsplasser i regionen, innovasjon og nye bedrifter i spennet mellom VR, spill, undervisning og teknologi.

Teknologireise

Statsminister Erna Solberg (H) er på en teknologireise i Trøndelag, Møre og Romsdal, Hedmark, Oppland og Oslo, og la inn et stopp på Park.

Daglig leder Eli A. Bryhni i Hamar-regionen Utvikling og hennes stab har laget et spennende program for Solberg og hennes følge.

Stor interesse

Etter åpningen i slutten av mai, har Hamar-regionen Utvikling opplevd en enorm interesse for det nye senteret.

Det har vært mange delegasjoner fra kommuner og bedrifter fra landet over som ønsker å se og høre om senteret.

– Vi er kjempefornøyd med mottakelsen så langt. I programmet vi har laget for statsministeren, skal vi vise satsingen i regionen, samarbeidspartnerne og så blir det en befaring med utprøving av utstyr. Vi ønsker å bekrefte regionen som ledende innen spil og VR/AR, og viser noen mulighetene dette har innen både privat og offentlig sektor, sa Bryhni da HA omtalte statsministerbesøket 24. august.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00