Hamar får administrasjonen for Innlandet fylkeskommune, som oppstår 1. januar 2020 når Hedmark og Oppland fylkeskommuner slås sammen.

Da blir det flere årsverk som trenger kontor på Hamar. Fylkesrådmann Trond Bamrud i den nye fylkeskommunen opplyser at det skal gjøre bygningsmessige arbeider på det som kalles fylkeshus 1 for å få flere inn flere arbeidsplasser.

– Ved å endre på romløsningene, kan vi få plass til flere. Jeg håper vi får plass til flest mulig i fylkeshus 1, sier Bamrud.

I tillegg har fylkeskommunen fylkeshus 2, hvor Statens vegvesen holdt til fram til våren 2015 da de flyttet til et splitter nytt kontorbygg på Utstillingsplassen, noen hundre meter unna.

– I februar vil jeg legge fram en politisk sak over pengebruk og rehabilitering av fylkeshus 1 og eventuelt noe av fylkeshus 2. Vi må håndtere en overgangsperiode mens fylkeshus 1 rehabiliteres. Statens vegvesen har en leiekontrakt på Utstillingsplassen, som det er mulig å tenke inn i en overgangsperiode, sier Bamrud.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.