Medievakt Olav Nordli i Bane Nor bekrefter overfor HA at plattformen tilhørte konkursrammede Arctic Seaworks. Konkursen inntraff etter at grunnarbeidet var utført, og har derfor ikke medført forsinkelser for utbyggingen.

Nordli sier Bane Nor så snart som mulig vil gi Fylkesmannen i Hedmark et skikkelig svar.

– Det er kompliserte kontraktsforhold, men vi jobber nå med å følge opp saken. Vi skal gjøre vårt beste for å smøre hjulene og finne en løsning. Om ikke det formelle og juridiske ansvaret ligger hos oss, så føler vi likevel et ansvar.

Nordli lover at riggen vil bli fjernet, men kan på nåværende tidspunkt ikke gi en eksakt dato.

HA har også vært i kontakt med advokat Ingar Nordmo Olsen, bostyrer i forbindelse med konkursen. Han forteller at alle selskapets eiendeler er solgt, men at han ikke har nøyaktig oversikt over hvem som er kjøperen av plattformen. Olsen vil undersøke dette når han er tilbake fra ferie.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.