Rådmann Stein Erik Thorud og kommunalsjef Liv Ingrid Vasaasen presenterte tirsdag formiddag utredningen for ny skolestruktur i Stange.

I forslaget legges det opp til en ny, stor barneskole i bygget til Romedal ungdomsskole. Rådmannen vil innstille på at skolebassenget rehabiliteres.

– Romedal barneskole vil bli en kraftfull enhet dersom elevene fra Solvin, Breidablikk og Åsbygda lokaliseres hit, sier rådmannen.

Ungdomsskoleelevene på dagens Romedal ungdomsskole foreslås overført til Stange ungdomsskole.

Espa-elever til Tangen

I forslaget som har høringsfrist 10. februar, flyttes elevene fra Espa skole til Tangen. Barnehagen vil også bli flyttet, mens samfunnshuset vil bestå. Hva det nye skolebygget skal brukes til, går ikke fram av utredningen. Etter det HA erfarer har utbygging av eldreboliger vært ønsket på Espa og det kan bety at skolen for eksempel bli ombygget til leiligheter for eldre. Stange kommune mottok over 50 millioner kroner i kompensasjon for at nye E6 tok den gamle Stenby skole. Politikerne sto på gjenoppbygging.

Breidablikk skole på Ilseng er en gammel skole som det er kostbart å rehabilitere. Derfor ønsker rådmannen å flytte elevene til en ny barneskole i Romedal.

124 millioner kroner

Det er hva ombyggingen av Romedal ungdomsskole til barneskole er beregnet å koste. Dette er imidlertid mindre enn hva investeringsbehovene ved de øvrige skolene representerer.

Samtidig kan Vallset skole drives videre og er sikret som fulldelt skole med overføring av elever fra Espa.

Omstruktureringen i stangeskolen omfatter ikke Ottestad-området der elevgrunnlaget er sterkt økende.

Kommunalsjef Liv Ingrid Vasaasen sier forslaget innebærer økt skoleskyss på grunn av lengre avstander. Det er utfordrende, sier hun.

Thorud og Vasaasen håper Stanges befolkning går inn med åpent sinn i skoledebatten.

– Nå har vi en historisk sjanse til å få en skole for framtida. Jeg vil si det slik, alt eller ingenting. Det vil aldri bli en fullgod løsning å gjennomføre deler av denne innstillingen. Det er like viktig å skape en god skole som det økonomiske, sier rådmann Stein Erik Thorud.

Rådmannen og kommunalsjefen sier de venter mye diskusjon og engasjement i månedene framover.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.