Sp vil bevare Espa skole, men gruppeleder Christiansen sier at verken han eller Ap har konkludert på noen ting ennå.

– Jeg freder derfor ikke Espa, eller noen av de andre nå. Det er rett før vi skal konkludere og veie alle hensynene opp mot hverandre, sier Christiansen.

Leder i Stange Frp Truls Gihlemoen stiller seg spørrende til partienes holdninger i skolesaken.

– I valgkampen lovet de at ingen skoler skal nedlegges. Denne lovnaden gjelder visst ikke lenger. Vårt utgangspunkt er å opprettholde dagens skoler. Ungdomsskolen i Romedal består, sier han.

Positivt med større skoler

Ifølge Aasa Gjestvang er Sp for å slå sammen Romedal og Stange ungdomsskoler fordi de tror ungdommen ville nyte godt av et større skolemiljø med flere muligheter. Partiet har ikke endelig konkludert ennå, men ønsker salg av Romedal ungdomsskole. Som ett av flere alternativer er det absolutt en aktuell og interessant tanke, sier Bjarne H. Christiansen.

– Vi ønsker ikke å sentralisere barneskolene i Romedal krets til en ny barneskole lokalisert på dagens Romedal ungdomsskole. Sp er klar over at vi ønsker å opprettholde en kostbar skolestruktur i Stange og at de minste skolene er sårbare. Dette betyr at vi er villige til å prioritere Stangeskolen foran andre gode formål i budsjettprosessene i årene som kommer. De største skolene i Stange skal heller ikke måtte lide økonomisk selv om de er mer ressurseffektive å drifte enn mindre skoler, sier Gjestvang.

Vil redde Espa

Ifølge Gjestvang vil Sp opprettholde Espa skole. I 2010 valgte kommunestyret å bygge ny skole på Espa.

– Dette forplikter til å gi Stange sør mer tid på utvikling og gjennom dette få flere elever til Espa skole. Skolen bør få flere elever, men dette betinges av at Stange kommune øker trykket når det gjelder å satse sør i kommunen .Vi er utålmodige på innbyggernes vegne, sier Sp-lederen.

– Hva vil dere gjøre med Breidablikk på Ilseng og Åsbygda?

– Vi vil beholde dagens Breidablikk skole på Ilseng slik den ligger i dag. Ilseng er et vekstområde og Breidablikk skole ligger geografisk slik til at de aller fleste elevene kan gå eller sykle til skolen. Dette er et stort gode vi vil ivareta. I Åsbygda er det gode bomuligheter som ikke går på bekostning av dyrket mark, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.