Administrerende direktør Pål-Jan Stokke venter kø når den flotte golfbanen åpner neste helg. Årets sesongåpning er cirka en uke senere enn i fjor da golferne startet sesongen 5. mai. I 2015 var det imidlertid åpning 18. april og 17. april i 2014. Årsaken er sen vår, kalde netter og lite spiring, sier Stokke.

Asfalt og utslag

35 ivrige dugnadshjelpere har de siste ukene tilbrakt mange timer ved golfanlegget. Et av de største prosjektene er det nye utslagsstedet ved hull 17 for kvinnelige golfspillere ute i Mjøsa. En bru skal forbinde utslagsstedet med land.

HER kan du lese HA-saken om han som feiret 100 årsdagen på Atlungstad i fjor.

Ifølge Stokke kåres det hvert år, blant alle landets golfbaner, Norges vakreste hull. Tidligere har Atlungstad Golf nesten nådd opp, men nå håper Stokke at det spektakulære utslagsstedet skal gi en plass øverst på pallen. Målet er mer besøk.

Denne uka er også asfaltarbeidene på Atlungstad godt i gang. Både atkomstveg og noen sentrale stier får fast dekke. I tillegg legges det nytt tak på den såkalte disponentboligen. Huset vaskes og skal males om en uke. I den østre delen av golfbanen anlegges Hedmarkskanalen. Lyden og synet av rennende vann har god effekt på mennesker.

Ikke langt fra 1.000

Atlungstad Golfklubb har i dag drøyt 800 aktive medlemmer. Regnskapstallene viser at overskuddet i fjor ble 100.000 kroner. Omsetningen var 13 millioner kroner.

– Vi investerer tilbake i anlegget kontinuerlig, men i år satser vi ekstra og tærer litt på kapitalen vi har bygget opp. Investeringene i vår er beregnet å koste en halv million kroner, sier Stokke.

– Hvorfor satser golferne så hardt nå i vår?

– Vi må henge med kort og godt, sier han.

– Målet vårt er å tilby et av de beste golfanleggene i Norge. Da må vi stadig gjøre forbedringer. Vi har greid å holde prisøkningen nede i 10 år. Medlemsavgiften er økt med 100 kroner. Vår filosofi er å holde prisene nede. Vår medlemsstokk øker med cirka 35 per år. I fjor vokste vi enda mer.

– Er dere i rute foran årets sesong?

– Ja, noen greener er allerede grønne etter å ha ligget under duk. I august skal vi ha et norgesmesterskap for damer og herrer. Dette er det viktigste og mest attraktive mesterskapet å få arrangere. Derfor må vi passe på å ikke gjøre noe galt i begynnelsen av sesongen og sikre at vi har et topp produkt framover, sier Stokke.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00