Stange kommune ønsker et tettere samarbeid med pasient og pårørende. Derfor har det blitt utarbeidet en egen modell for «systematisk pasient og pårørendesamarbeid». I denne modellen skal det nå vurderes om det er behov for endringer. Stange kommune hadde i går sin første «verdi-kafé» med pårørende for å få tilbakemelding på mulige forbedringer.

– Vi bruker dette til å opprette en god dialog for å gi et best mulig tilbud til hver enkelt pasient, sier fagutviklingssykepleier Marit Toverud.

Ivaretar pasientene

I 2005 ble det tatt i bruk en modell for planlagte samtaler med pårørende ved sykehjemmet. Med hensikt om å styrke brukermedvirkningen i demensomsorgen ble «Ottestadmodellen» en stor suksess. Modellens kvalitet evalueres i tre arbeidsfaser; innledningsfasen, samarbeidsfasen og oppfølgingsfasen med de pårørende. Det avdekket sterke og svake sider, samt områder for utvikling. Det er denne modellen som nå videreutvikles for hele kommunen.

– Det har blitt jobbet med pårørendearbeid i mange år i Ottestad. Nå jobbes det med å revidere modellen for å se hva som fungerer og hva som kan forbedres. I hovedsak handler det om å ivareta pasienter og pårørende. For oss handler om service og kvalitet, samt legge til rette for den enkeltes valg slik at den som er på vakt vet hva som bør gjøres i en gitt situasjon, forteller Toverud.

Viktig samtale

Også i dag arrangeres det verdi-kafé. Da er det mulig å komme med tilbakemelding og innspill på Stange helse- og omsorgssenter.

– Siden vi jobber med en ny modell for pårørendesamtaler er det svært verdifullt å ha en god dialog med pårørende. Det er med på å gi oss god innsikt i det videre arbeidet. Det er en viktig mal for pasientsamtalen, forteller Toverud.

Prosjektet ser blant annet på hvordan helsepersonell kan veilede pårørende til å bli en ressurs for sine nærmeste.

Pasient- og pårørende-samtalen er ved behov og minst en gang i året. Det er et åpent tilbud slik at pårørende eller pasienter når som helst kan innkalle til samtale, forklarer hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.