Grytbakk har i et par år jobbet med å få på plass stiftelsen MedNatur, og han har nå endelig fått prosjektet sitt på beina. Tidlig sommer og tidlig høst skal ungdommene til Engerdal, for resten av året leter Grytbakk etter et sentralt, lokalt område.

Nytt i Norge

Ifølge grunnleggeren av MedNatur er villmarksterapi i mange land en anerkjent og dokumentert terapiform, som kan vise til gode resultater når det gjelder å hjelpe ungdom som sliter og deres familier.

– Har du selv oppsøkt naturen når det har røynet på, skoledropp og bedriftseier som 22-åring er ganske tøft?

– Egne erfaringer med mange av livets utfordringer er også noe av grunnen til et brennende ønske om å kunne hjelpe andre som sliter i livet. Jeg begynte selv å dra ut i villmarka og bruke naturen som en terapeut da livet ble utfordrende. Å oppholde seg ute, på tur, har alltid vært en viktig del av livet mitt, både fordi friluftslivet gir meg mange fantastiske opplevelser, men også fordi naturen har en helbredende virkning. Naturen sletter bekymringer, sies det, og gjør at viktige ting i livet blir klarere.

Grytbakk sier han har møtt og jobbet med mange flotte mennesker gjennom årene. Disse har brukt masse tid og ressurser på å finne løsninger på problemene sine.

– Mange har vært nær ved å gi opp, og jeg tenkte hvordan kan vi tenke nytt og finne alternative måter å hjelpe ungdommer. Stadig flere unge sliter med psykiske problemer. Jeg satte meg ned og funderte over hvordan vi kunne finne en nytenkende angrepsvinkel.

Tverrfaglig miljø

Deltakerne skal følges tett av utdannet helsepersonell og terapeuter med lang erfaring fra arbeid med ungdom og familier. Grytbakk mener det oppnås best resultat når ungdommene er sammen med erfarne fagfolk 24 timer i døgnet.

– Naturen gjør det mulig å få kontakt med seg selv og andre på helt spesielle måter. En viktig del av villmarksterapien er at også foreldre og søsken får hjelp. Hele familien er involvert i prosessene, og vi vil bygge relasjoner basert på grunnleggende verdier som empati, medfølelse, integritet, innsats og respekt.

Turene i villmarka skal vare i 10 dager, med oppfølging.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.