– Vårt forslag om en endret vegløsning på Uthuskrysset har falt. Det tar vi til etterretning. Nå haster det med å komme i gang med planleggingen, sier prosjektdirektør Øyvind Moshagen i Nye Veier AS.

17 timer etter at Stange kommunestyre sluttbehandlet reguleringsplanen for firefelts motorveg på Uthuskrysset, kom meldingen fra Moshagen. Nye Veier bøyer seg for kommunestyrets vedtak.

– Vi ser fram til å løse 2012-planen sammen med Stange kommune, kommenterer Moshagen.

2019 henger i tynn tråd

Etter at partene har stått steilt mot hverandre i flere måneder, har altså Nye Veier gjort kuvending.

Moshagen poengterer at utbygger lar historie være historie og bretter opp ermene for å finne en best mulig løsning sammen med Stange kommune. Selskapet har allerede vært i kontakt for å avtale møtetid slik at partene snarest får ryddet opp i eventuelle hindre.

– Er det et ydmykende nederlag for Nye Veier å bokstavelig talt bite i det sure eplet?

– Vi må forholde oss til kommunen og vedtak som fattes. Dette handler om lojalitet til systemet. Bruker vi mer tid nå, får det konsekvenser for framdriften av E6-prosjektet. Åpningstidspunktet Kolomoen–Kåterud er 2019. Det kan henge i en tynn tråd, men vi vil gjøre vårt ytterste så forsinkelser ikke oppstår. Vi har heller ikke penger til lange utsettelser. Nå må vi få 2012-planen slik at vi kan bygge etter den, sier Moshagen.

70 millioner kroner dyrere

Ifølge Moshagen har selskapet tatt høyde for at firefelts E6 bygd ned i terrenget, blir dyrere sammenlignet med å legge motorvegen på dagens høyde.

– Prisforskjellen utgjør 70 millioner, om det er riktig bruk av penger skal jeg ikke uttale meg om. Nå handler alt om å hive oss på den gamle planen og få den så bra som mulig.

– Føler dere å ha tapt ansikt?

– Nei, overhodet ikke, men når vedtaket er klart bør vi samarbeide. Vi har vært ute en vinterdag før, avslutter Øyvind Moshagen.

– God dialog

Nye Veier og Stange kommune har endelig funnet hverandre. Dialogen er god.

Det bekrefter prosjektdirektør Øyvind Moshagen.

– Vi er i ferd med å legge en plan framover og det første møtet mellom Nye Veier og Stange kommune holdes i neste uke. Det blir minst ett møte før ferien.

– Faglig sett står vi på at vårt forslag var det beste, men nå erkjenner vi at 2012-planen er vedtatt. Planlagt byggestart på Kolomoen og Arnkværn er i slutten av august. Vi kommer sannsynligvis ikke i gang på Uthus da vi hadde planlagt, men med godt samarbeid skal vi komme godt i mål, sier Moshagen.

Ordfører Nils A. Røhne sier han er veldig glad for at kommunen og Nye Veier har funnet god løsning. Moshagen legger til at han ikke er i tvil om at Nye Veier og kommunen blir enige om vegen videre nå, og sier at lojalitet til systemet er viktig.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.