• STØPER BORDFLATE: Jens Didrick Johansen (f.v), Hamar, Vetle Johansen Rasmussen, Hamar, Herman Småberg, Hamar og Daniel Henjum, Hamar.
  • ALLE I AKSJON: Hele klassen var i aksjon da betongbilen kom på skolen.
  • FAGUTDANNING: Vetle Johansen Rasmussen fra Hamar tømmer betong i formen som skal bli understellet til bordtennisbordene. Geir Lorentsen i Betong Øst synes det er flott at de lokale bransjebedriftene trekkes inn i skolehverdagen.

– Det er artig å lage noe varig som ikke må rives når vi er ferdig med kurset. Støpte bordtennisbord er en spesiell skoleoppgave, sier Vetle Johansen Rasmussen fra Hamar, en av elevene fra de tre VG1 klassene som har valgt betong som yrkesfaglig fordypning.

håper å lage flere

Faglærer Andre Mikael Rønningen og elevene hans kan puste lettet ut. Tirsdag ble delene til de 600 kilo tunge bordtennisbordene støpt. Rektor Alf Aschim jubler over prosjektet. STAVIS har nemlig fått så god bransjekontakt at Betong Øst og Mapei, et av verdens største konsern i bransjen med over 80 land som arbeidsområde, gir betongelevene kursing og verdifull kompetanse i betongkjemi. Norconsult har bidratt med kunnskap om dimensjonering av armering, sier Rønningen. Dette er et eksempel på å få spisskompetanse i alle ledd, sier han.

Rådgiver og faglærer på byggfaget, Fred Søby, sier skolen har tilgang på flere lærlingplasser i betongfaget enn det er elever. Så de som velger betongfaget har altså gode jobbutsikter etter endt utdanning. Bransjen skriker etter fagarbeidere rett og slett etter betongarbeidskraft. Det er tømmerfag elever velger oftest, sier han.

– Det er moro å se at elevene viser interesse for betong som materiale, sier Mapei-ingeniør Morten Sønsterudbråten.

VEDLIKEHOLDSFRITT

Målet er å få plassert bordtennisbordene på skoler og i parker. Rønningen sier materialet er solid. Betongresepten er utarbeidet av elevene i samarbeid med Betong Øst og Mapei. Det var viktig at betongen skulle holde fasthetsegenskaper og være såkalt selvkomprimerende. Nå skal betongen herde en uke før bordene kan settes sammen og finne eiere.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.