I en pressemelding til HA skriver Stange-ordfører Nils A. Røhne (Ap) at de tre partiene – etter en tid med samtaler og sonderinger – har kommet fram til at de vil samarbeide i forbindelse med konstitueringen av det nye kommunestyret etter valget.

«De tre partiene har kommet fram til en felles forståelse av hvilke prioriterte hovedområder de bringer med seg inn i samarbeidet:

For MDG er det mulighetene for å øke oppmerksomheten og innsatsen knyttet til klima og miljø. For SV er det hvordan kampen mot forskjells-Norge, og spesielt barn og unges oppvekstvilkår, kan forsterkes. For Ap er det Stange kommunes videre satsing for å styrke kommunen innenfor helse og omsorg.»

Stange-partiene trekker tram tre viktige punkter som danner grunnmuren for samarbeidet:

1) Bærekraftig befolkningsvekst:

– Betydningen av å sikre en bærekraftig befolkningsvekst i kommunen vår. I dette arbeidet vil kommunens samfunnsplan og arealplan stå sentralt. Befolkningsvekst i hele kommunen må kombineres med hensynet til klima og miljø.

2) Kommuneøkonomi:

– Befolkningsvekst har betydning for kommunens økonomi og er derfor viktig for de grunnleggende velferdstjenester og kommunens utvikling. Den eneste inntektskilde ellers, av betydning, og som kommunen har egen kontroll på, er eiendomsskatten. Stange kommune er i en slik situasjon at vi også i kommende periode med stor sannsynlighet vil måtte ha eiendomsskatt. For 2020 vil vi redusere eiendomsskatten med 7 millioner kroner.

3) Fellesskap:

– Internasjonalt, nasjonalt og lokalt er det et sterkt behov for samarbeid og sterke fellesskap. Kommunene er f.eks. berørt av utviklingen i klima, av flyktningsituasjonen og av den demografiske utvikling – vi blir stadig flere eldre.

Pressemeldingen, som er signert Stange Ap, SV og MDG, avsluttes med følgende:

«Innenfor alle disse tre hovedutfordringene er vi avhengig av et nært samarbeid som tar på alvor vårt eget lokale ansvar for å gi våre lokale bidrag til klimakampen, at vi fortsetter det gode integreringsarbeidet kommunen er kjent for, og at vi er opptatt av hvordan vi legger til rette for et aldersvennlig Stange, der de eldres ressurser blir verdsatt, samtidig som vi makter å gi trygghet og verdighet når helse og krefter ikke lenger strekker til.»

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.