En stikkprøvekontroll avdekket at Stange-bonden hadde søkt om tilskudd til et større areal enn han faktisk hadde til disposisjon.

Hedmarken Landbrukskontor har sendt brev til den aktuelle bonden og informert om at han har søkt om støtte til et dyrket areal som ved kontroll viste seg å være 41 dekar mindre enn oppgitt i søknaden. I brevet skriver landbrukssjef Stein Enger blant annet følgende:

«Det er viktig at søknaden fylles ut korrekt. Kommunen skal vurdere avkorting i tilskuddet i alle tilfeller der foretak har gitt feilopplysninger som kunne ført til urettmessig merutbetaling av tilskudd.»

Kontrollen ble utført i slutten av september. Landbrukskontoret opplyser at feilopplysningene i søknaden utgjør et beregnet tilskudd på 10.392 kroner.

– Beløpet ville ha blitt utbetalt dersom ikke foretaket hadde blitt kontrollert, skriver Enger videre.

Gårdbrukeren har fått anledning til å presentere sin versjon av saken før det fattes et endelig vedtak.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.