Kvalitetssikring og matkvalitet er to nøkkelord. Det nye kjøkkenet skal produsere mat til både hjemmeboende og institusjonsbeboere i hele Stange kommune.

Eiendomssjef Bjørn Lunstøeng opplyser at siste del av prosjektet med å få på plass nytt produksjonskjøkken i Stange kommune nå er gjennomført.

MØTEROM OG KANTINE

Prosjektet har gått på omgjøring av det gamle kjøkkenet til møterom, avlastningsplass for det nye produksjonskjøkkenet og nytt kantinekjøkken for Stange helse- og omsorgssenter.

Det fysiske byggearbeidet ble påbegynt i oktober 2016 og overlevert til Stange kommune 20. februar. Kantinekjøkkenet åpnet 1. mars. Stange kommunes nye produksjonskjøkken for kok-kjøl sto ferdig i mai 2014. Overgangen fra kok-servering til kok-kjøl skjedde fra september 2014.

Inntil 1. september 2015 var produksjonskjøkkenet del av Stange- helse og omsorgssenter, men ble så del av eiendomsavdelingen i Stange kommune. Kjøkkenet leverer måltider til hjemmeboende, sykehjemmene samt Stange helse- og omsorgssenter.

Stange produksjonskjøkken har 20,5 årsverk i produksjon og 2,5 årsverk i administrasjon. Den nye lederen har vært kokk i kommunen i 10 år og er fra Nord-Odal.

Variert meny

Daglig blir det produsert 120 middager til hjemmeboende eldre i tillegg til kantinen ved Ottestad bo- og servicesenter samt leveranse til, Vallset bo- og servicesenter med kantine og rådhuskantinen. 300 porsjoner går til institusjoner og bofellesskap.

Ifølge Ekornhol blir menyen satt opp med krav til variasjon, næringsinnhold, farger, konsistens og tilberedningsmetode som kokt eller stekt. Produksjon, nedkjøling, pakking, lagring og distribusjon er del av logistikkjeden. Temperaturkontroll står sentralt i alle deler av produksjonen.

– Grønnsakene dampes i tette forseglede poser og avkjøles hurtig i blåsekjøleskap til fire grader. Tilberedningsmetoden bevarer smak, konsistens og næringsinnhold. Steking av store kjøttstykker som kalkunfilet gjøres på samme måte, men tilberedningen gjøres ved cirka 70 grader over natten. Dette gir et mørt og saftig resultat. Aspargessuppe holder 80 grader ved fylling i pose og nedkjøles i isbad til fire grader i løpet av to timer. Det tas årlige bakterieprøver av mat og utstyr, sier Ekornhol.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.