Hele 157 personer fylte kommunestyresalen i Stange til siste stol og vel så det da den framtidige skolestrukturen sto på dagsorden mandag kveld.

Klokka ble nesten 21.30 mandag kveld før alle hadde fått sagt sitt og stemmene kunne gis.

Med bare 10 stemmer imot vedtok Stange Arbeiderparti at de ikke vil gå inn for å legge ned barneskolene Espa, Åsbygda, Solvin, Breidablikk, Tangen, Vallset og Stange barneskoler når kommunestyret bestemmer seg 22. mars.

PERSONLIG

For Maren Olsen var det rimelig greit å ta et valg.

Hun bor på Espa og har sønnen Tobias (8) på skolen der.

– Vi flyttet fra Hamar til Espa for at barna skulle gå på en mindre skole, fortalte hun til et lydhørt kommunestyre. Hun har ytterligere to barn som det nå ser lyst ut for at skal få gå på skole på Espa.

Marens kamp for å beholde skolene i stangebygda ble kronet med seier.

LA FØRINGEN

Og føringen for hvordan det skulle gå ble lagt da Bjarne Christiansen la fram innstillingen til kommunestyregruppa i Stange Ap tidligere på kvelden i går.

Gruppa hadde kort tid før skolemøtet blitt enige om en innstilling som gikk på nettopp dette; ingen barneskoler i Stange skal legges ned, men ungdomsskolene Stange og Romedal slås sammen til en skole og blir lagt til Stange.

– En avgjørelse som tida var overmoden for, konkluderte tidligere Stange-ordfører Jan Tyriberget med.

ENSOM KAMP

Øyvind Hartvedt fremmet som ventet et eget forslag om å slå sammen Espa og Tangen samt Åsbygda og Romedal, muligens også med Vallset «på lasset».

Bare to av de 157 frammøtte gikk inn for Hartvetds forslag.

Av nærmere 30 personer på en lang taleliste som tok lang tid å komme gjennom var det en håndfull som argumenterte for skolenedleggelser, og altså 10 som stemte mot forslaget fra kommunestyregruppa.

– LENGE TIL NESTE RUNDE

Ordfører Nils A. Røhne gikk også inn for forslaget om å opprettholde barneskolene i Stange der de er i dag.

– Med dette vedtaket, og beslutningen som skal tas i kommunestyret 22. mars, så håper jeg det blir lenge til neste skoledebatt i Stange, sa Røhne.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.