Nå kommer det imidlertid penger til å reparere det nedslitte bassenget og garderobene.

Med 25 friske millioner i 2017 og 2018, legger rådmann Stein Erik Thorud opp til at bassengsaken i Ottestad endelig blir løst. Reparasjonene er sterkt etterspurt i lokalmiljøet.

Tingvold kulturhus

I forslag til årsbudsjett for 2017 og økonomiplan 2017-2020, vil rådmannen også bruke 43,8 millioner kroner til utvikling av kulturhus på Tingvold. Prosjektet kommer i gang i 2018 med 21,6 millioner og 21,2 millioner i 2019.

22 millioner settes av til opprusting av gymsal på Stange ungdomsskole. Pengene fordeles med 10 millioner i 2017 og 12 i 2018.

300.000 kroner skal brukes til forberede bygging av en ny barnehage i Ottestad og ved Tangen samfunnshus blir garderobesaken løst. Tangen IL har behov for garderober til det nye kunstgressanlegget. Det billigste vil være et garderrobepåbygg til sju millioner kroner. Det forutsettes at samfunnshuset refunderer 2 millioner.

Nye nøkkelstillinger

Ordfører Nils A. Røhne sier rådmannen har lagt øret til bakken og lyttet til hva det politiske miljøet har diskutert i lang tid.

Dette har resultert at Stange får næringssjef, sykehjemsoverlege, kreftkoordinator, som erstatning for midlene fra Kreftforeningen. 50 prosent idrettskonsulent er også inne i budsjettet nå.

– Dette er svært viktige stillinger for Stange kommune. Slik det ligger an nå, vil det for første gang siden jeg ble ordfører, ikke ligge an til krav om generelle nedskjæringer i virksomhetene. Vi høster på mange måter goder nå etter en nøktern og stram økonomistyring i flere år. Jeg er svært godt fornøyd med budsjettet, sier ordføreren.

Budsjettet representerer altså et lys i mørketida.

Eiendomsskatten utgjør 69 millioner kroner hvert år i planperioden. Samtidig skal kommunens samlede inntekter finansiere en virksomhet på 5,5 milliarder over fire år, sier Røhne.

– Av dette beløpet dekkes bare 4,5 prosent av eiendomsskatt, sier han. Det gledelige budskapet er at vi i år opprettholder virksomhetsnivårene slik at kommunens ansatte kan konsentrere seg om å yte gode tjenester og ikke finne innsparingstiltak, sier Røhne.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.