Stange Røde Kors får honnør av Johanne Kippersund Nesdal, en av manusforfatterne til stykket «Gullfuglen» på Hamar Teater. I 12. time løsnet det nemlig for Stange Røde Kors som først hadde tenkt å invitere 30 personer på teaterkveld med Turnékompaniet.

Turnékompaniet imponert

Før HA omtalte saken forleden dag, hadde Anne Juliussen, ansvarlig for tur- og aktivitetsgruppe for barn i Stange Røde Kors, ikke mottatt noen påmeldinger. Hun var ganske fortvilt, målet er å nemlig å gi vanskeligstilte opplevelser for innsamlede penger. Jobben som frivillig er å gi mennesker nytt mot i tilværelsen.

Ifølge Nesdal har hun stor respekt for at Stange Røde Kors ønsker å bruke midlene sine på Turnékompaniets romjulsforestilling.

– Å være på teater synes vi er den beste gaven man kan få. Det er kjempeflott at vi kan gi en opplevelse til unge og voksne. Vi har faktisk fått tilbakemelding fra publikum om at «Gullfuglen» passer fra 2 til 102 år. Jeg vil ønske stangesokningene velkommen til Hamar teater. Vi hadde 1.000 publikummere innom på våre fire forestillinger i romjula. Onsdag kveld hadde vi en forestilling, mens det gjenstår to lørdag og en søndag, sier Nesdal.

Anne Juliussen sier hun fikk litt småpanikk da over 60 meldte seg på i løpet av ett døgn.

– Det er jo så vondt å si nei til noen, men heldigvis møtte vi vennlige folk i Turnékompaniet. Ettersom det ble dobbelt så mange billetter enn først budsjettert, måtte vi også ha et økonomisk møte.

20 års dugnadsarbeid

– Etter 20 års dugnadsarbeid blir vi slitne. Særlig har purringen denne gang, vært tappende. Vi søker penger fast og har de siste årene vært på Hunderfossen, dyreparken på Tangen eller Snilsberg familiepark. Når vi må slite for å få med unger kan det bli tungt. Samtidig er det verdt jobben, sier Juliussen.

Nå lurer Røde Kors i Stange hvilke kanaler de skal benytte for å nå ut.

– Vi er ikke ute etter skryt, men faktisk er det ikke så ofte vi har fått tilbakemelding om julegavene vi gir. Spørsmålet vi stiller er, treffer vi eller ikke, sier Juliussen.

HER KAN DU LESE HAs FORRIGE ARTIKKEL OM SAKEN

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00