Kjell Arne Johnsrud ble første gang valgt som formann i arbeiderlaget i 1992. Hittil er han ikke blitt utfordret av motkandidater og stortrives i det politiske miljøet på lokalplanet.

– Far ville ikke diktere hvilket parti jeg skulle stemme på da jeg ble myndig, men han sa følgende til meg «Du vet hvor du kommer fra». Arbeiderpartiet var det naturlige valget for meg og partiboka har jeg hatt i 42 år, sier stangesokningen som begynte 1. juli 1972 som feiersvenn. I 2003 ble han tilsynsmann innen feiervesenet.

Gjenvalgt

Johnsrud ble gjenvalgt på årsmøtet i Stange og Romedal Arbeiderlag nylig. 63-åringens rause lederstil imponerer.

Hver gang et partimedlem feirer rundt år, kjøper Kjell Arne Johnsrud, blomster og reiser personlig hjem til jubilanten for å gratulere.

– Det blir noen blommer i løpet av et år, humrer Johnsrud.

– Hvor mye kjøper dere egentlig blomster for i løpet av ett år til jubilantene dine?

– Jeg vil tippe at vi ligger på cirka 5.000 kroner i blomsterinnkjøp per år. Det viktigste er jo at partimedlemmene blir verdsatt. For å si det sånn, arbeiderbevegelsen i Stange går godt. Man må være raus, sier Johnsrud.

Rekrutterer ungdommen

– Hva sier du til påstanden om at ungdommen svikter politikken?

– Arbeiderlaget i Stange og kommunepartiet har bra tilstrømning av nye medlemmer. Det så vi på årsmøtet i Stange Ap forleden dag da nærmere 80 møtte opp. Vi rekrutterer både unge og eldre. Det er viktig å fornye partiet også, sier han.

Arbeiderlagslederen i Stange og Romedal mener det viktigste fram mot valget blir å engasjere grasrota med sikte på et regjeringsskifte.

– 1. mai sa Siv Jensen at velgerne skulle stemme på Frp for å få vekk bompenger og NRK-lisens. Avgiftene har gått andre vegen. Bensin og diesel har aldri vært dyrere. Slik politikk gjennomskuer folk, sier veteranen.

Skolesaken i Stange har gjort stort inntrykk på han. Johnsrud har deltatt på dialogmøter.

– Engasjement var det også før da tidligere Strandlykkja og Sørholte skole skulle nedlegges. Stemningen var amper og folk meldte seg ut i protest. Slik er det ikke i dag, sier Johnsrud, som synes Ap med Nils A. Røhne i spissen har gjort en god jobb i skolesaken.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00