– Nå er vi nære å komme i mål, første istrening er 3. oktober og da skal vi ha perfekte isforhold. Mot helgen starter den møysommelige jobben med å bygge isdekket lag på lag, smiler Kjell Bjørseth, leder i Hedmarken Curlingklubb.

Det pågår nå full innsats for å installere isanlegget i den nye hallen. Isleggerne arbeider side om side med den driftige dugnadsgjengen til curlingklubben.

De tyske mannskapene reiser, ifølge administrerende direktør i Said Hakim i selskapet Ice, Sports & Solar (ISS), hjem søndag. Innen da skal isanlegget være testkjørt og leverandørgodkjent.

– Hedmark Curlingklubb ble stiftet i 2007. Da interessen for curling økte, ble banekapasiteten i Vikingskipet for liten. Vi har jobbet lenge med curlinghallprosjektet, sier Bjørseth.

Isanlegg fra VM

– Dere er veldig heldig som har en moderne industrihall som er ombygget til curlinghall. 80–90 prosent av alle haller i verden er uisolert. Dere har den beste hallen det går an å få, sier Said Hakim.

Hans firma leverte det mobile isanlegget som først ble brukt under VM i curling i Basel i Sveits i april, og som nå har havnet i Stange.

– Jeg vil si at isanlegget er så godt som nytt, husk at det ble lagd super is under VM. Denne curlingarenaen blir et flott anlegg. Det vil være topp i 20–30 år framover. Lokalene ser veldig komfortable ut. Jeg er sikker på at Hedmarken Curlingklubb vil skape en viktig, sosial møteplass også, sier Hakim videre.

Islaget vil få en tykkelse på 7,5 centimeter og under fryseprosessen skal to og to millimeters lag fryses om gangen.

20.000 meter rørgate

20 kilometer slanger skal legges inne i profilene. Væsken i slangene er en blanding av vann og glykol.

– Selve baneelementet består av 3.500 såkalte icegrid-elementer. Bunndekket består av en vanntett membran med hvit geotekstil over, sier Bjørseth.

Det var Kaveh Hakim-Elahi som, faren til Said, som leverte det første isanlegget for 40 år siden. Tysk ingeniørkunst er blitt et varemerke og ISS har blant annet levert isanlegg på Den røde plass i Moskva.

Selskapet er også representert innen solcelleteknologi. Soloppvarming av vann i svømmebasseng er nemlig etterspurt.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00