Fra stua i huset i Åsvang kan Else Ormaasen og ektemannen Dag skue over omtrent sju fjellrekker. Den energiske pensjonisten Else er medlem av Stange Ap og kan med sine 38 år i Oljedirektoratet se tilbake på et spennende yrkesliv. Hun er leder i Stange Næringsråd, som skal jobbe for å fremme næringsvekst i kommunen. Hun er medlem i utvalg for næringsutvikling i Hedmark Ap og sitter også i klagenemnda for eiendomsskatt i Stange kommune.

Samarbeidsprosjekt

For tida er Else Ormaasen midt oppe arbeidet med bokprosjektet «Mjøsområdets geologi og kulturlandskap», som Hedmark geologiforening, Hedmark og Oppland fylkeskommuner, Ringsaker kommune, Eidsvoll kommune, Norges geologiske undersøkelse (NGU), Oljedirektoratet og Universitetet i Oslo står bak. Styrevervet har hun hatt siden 2012, og det er et prosjekt hun brenner for.

– Målet med næringsrådet er krystallklart, vi skal gjøre kommunen bedre i næringsspørsmål, sier Ormaasen. På det første møtet i Næringsrådet mandag ble Oddbjørn Maurdalen ved Furnes Jernstøperi valgt til nestleder i rådet.

– Trenger næringssjef

– Det er helt tydelig at næringslivet i Stange nå er utålmodig etter å få en kommunal næringssjef på plass snarest mulig. Det er helt vesentlig å få en dedikert person som blir operativ på næringsutvikling. Dette kommer ikke av seg selv. Vi er enige om at kommunen må ha vilje og finne muligheter til å være pådriver og legge til rette for gründere og bedrifter som vil etablere seg i kommunen. Inntrykket er nok at kommunen er flink og proaktiv i byggesaker, men det er vanskeligere når det gjelder næringsutvikling. En næringssjef vil være et fast holdepunkt, men må samtidig være en person som setter agendaen, sier Else Ormaasen.

Hun legger til at det er enighet om at det skal være lett for gründere og nye bedrifter å henvende seg til kommunen.

– Det må bli mer blest om den strategiske næringsplanen. Allmenningene er med. Her ønskes mer oppsving i næringsutvikling rundt skogsdrift og skogforedling. Det er flott at vi også får med skogen i næringsutviklingsarbeid. Som hjemvendt geolog har jeg lyst til å nevne at vi har flere symboler på oljeeventyret her lokalt. Den rødbrune ørkensandsteinen, Brumunddalssandsten, er av samme type bergart som noen av de store olje- og gassfeltene som er funnet, avslutter Else Ormaasen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.