Stange kommune økte overskuddet med 8,7 millioner fra 2015–2016. Skole- og barnehagesektoren gikk med 9,1 mill. i pluss.

Det går fram av årsregnskapet for 2016. Kommunen går så det suser og oppnådde et overskudd på hele 64,1 millioner kroner. Kommunens frie disponible fondsmidler er kommet opp i 300 millioner kroner. De ulike enhetene i kommunen fikk et samlet overskudd på 9,9 millioner kroner. Overskuddet skyldes skattevekst på 10,6 prosent, besparelser i lønn og pensjoner, økte statstilskudd og mindre forbruk i virksomhetene. Truls Gihlemoen, Frp, reagerer på at kommunene på Hedmarken har over en kvart milliard i overskudd. Med nedleggelsesspøkelset hengende over kommunens barneskoler, kapasitetskrise i pleie og omsorg samt manglende nærings- og boligutvikling, er kommunens overskudd og oppbygging av kommunale sparefond en hån mot Stanges innbyggere. Overskuddet tilsvarer kommunens inntekter på eiendomsskatt, sier Gihlemoen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.