Den 18. oktober i fjor offentliggjorde Stange-ordfører Nils A. Røhne at Marius Langberg var tildelt Kongens fortjenstmedalje.

Gjennom et 83 år langt liv har stangesokningen blant annet vært aktiv som pedagog og lærer, han har engasjert seg i historielag, og vært fotballtrener i hele 64 sesonger.

Langberg har også formidlet sin kunnskap og erfaring som andregenerasjons tidsvitne gjennom foredrag til skoleungdommer som drar til konsentrasjonsleirene fra andre verdenskrig i Polen og Tyskland.

I 2013 ble han innsats hedret med prisen for Årets Ildsjel, som han mottok av statsminister Jens Stoltenberg, og i oktober i fjor ble han altså tildelt Kongens fortjenstmedalje.

Torsdag dro Langberg til slottet i Oslo, hvor dronning Sonja, i Kongens sted, takket ham for hans livslange innsats.

Fakta

Kongens fortjenstmedalje

Stiftet av Kong Haakon VII, i 1908.

Deles ut som belønning for innsats av særlig samfunnsgavnlig natur på områder som kunst, kultur, vitenskap, næringsliv, sosialt og humanitært arbeid.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.