Hedmarken har befolkningsvekst og Magnus Evenby representerer de unge som søker til Innlandets indrefilet.

– Jeg synes det virker som en veldig spennende jobb innenfor et felt som interesserer meg som idrett og friluftsliv. Jeg flytter etter samboeren til hamardistriktet til sommeren og er derfor på jobbjakt i dette området, sier han.

Om det blir etablering i Hamar eller Stange har ikke paret tatt stilling til. De ønsker å bo landlig og vil se hva som kommer på markedet.

– Samboeren har nettopp begynt i fulltid i Moelv og vi har en liten hytte i Vang, så det har ingen hast ennå, sier jobbsøkeren videre.

Er landslagstrener

Svært mange kandidater har altså meldt seg på i kampen om bli Stange kommunes nye idrettskonsulent. 45 kvinner og 45 menn har søkt på jobben. Blant dem Line Kongssund (47) fra Ringsaker og Audun Jensen (50) fra Hamar.

Kongssund er i dag avdelingsleder i avdeling for idrett, friluftsliv og folkehelse i Ringsaker. Audun Jensen, en profilert jernbanedebattant, lærer og prosjektleder, tidligere ansatt i Hamar kommune vil også til Stange kommune.

Blant søkerne er det flere fysioterapeuter, idrettspedagoger, lærere, arrangementssjefer og en landslagstrener.

Magnus Evenby er nemlig hovedtrener på rekruttlandslaget langrenn og skiskyting for syns- og bevegelseshemmede.

Forventet mange søkere

Kultursjef i Stange kommune, Solbjørg Tveiten, sier hun hadde ventet mange søkere fordi det er ikke mange slike stillinger som lyses ut, men ikke så mange som 90.

Den nye koordinatoren skal blant annet jobbe for samhandling mellom frivillige lag og kommunen, være pådriver for regionale prosjekter og folkehelsetiltak. Dessuten skal vedkommende ha faglig ansvar for tjenesteområdet idrett, friluftsliv og idrettsanlegg samt forvaltning av økonomi knyttet til tjenesten. Koordinatoren vil også bli saksbehandler for kommunale tilskuddsordninger til idrettsformål og motorferdsel i utmark.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00