Hedmarken har befolkningsvekst og Magnus Evenby representerer de unge som søker til Innlandets indrefilet.

– Jeg synes det virker som en veldig spennende jobb innenfor et felt som interesserer meg som idrett og friluftsliv. Jeg flytter etter samboeren til hamardistriktet til sommeren og er derfor på jobbjakt i dette området, sier han.

Om det blir etablering i Hamar eller Stange har ikke paret tatt stilling til. De ønsker å bo landlig og vil se hva som kommer på markedet.

– Samboeren har nettopp begynt i fulltid i Moelv og vi har en liten hytte i Vang, så det har ingen hast ennå, sier jobbsøkeren videre.

Er landslagstrener

Svært mange kandidater har altså meldt seg på i kampen om bli Stange kommunes nye idrettskonsulent. 45 kvinner og 45 menn har søkt på jobben. Blant dem Line Kongssund (47) fra Ringsaker og Audun Jensen (50) fra Hamar.

Kongssund er i dag avdelingsleder i avdeling for idrett, friluftsliv og folkehelse i Ringsaker. Audun Jensen, en profilert jernbanedebattant, lærer og prosjektleder, tidligere ansatt i Hamar kommune vil også til Stange kommune.

Blant søkerne er det flere fysioterapeuter, idrettspedagoger, lærere, arrangementssjefer og en landslagstrener.

Magnus Evenby er nemlig hovedtrener på rekruttlandslaget langrenn og skiskyting for syns- og bevegelseshemmede.

Forventet mange søkere

Kultursjef i Stange kommune, Solbjørg Tveiten, sier hun hadde ventet mange søkere fordi det er ikke mange slike stillinger som lyses ut, men ikke så mange som 90.

Den nye koordinatoren skal blant annet jobbe for samhandling mellom frivillige lag og kommunen, være pådriver for regionale prosjekter og folkehelsetiltak. Dessuten skal vedkommende ha faglig ansvar for tjenesteområdet idrett, friluftsliv og idrettsanlegg samt forvaltning av økonomi knyttet til tjenesten. Koordinatoren vil også bli saksbehandler for kommunale tilskuddsordninger til idrettsformål og motorferdsel i utmark.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.