Daglig leder Mari B. Nordtun i Ottestad IL ønsker ikke å røpe beløpet de mottar, men etter det HA erfarer gir samarbeidsavtalen med Block Watne nærmere et sekssifret beløp over en toårsperiode. Leder i Ottestad Ski, Endre Hjelmseth, sier idrettslaget trenger hver eneste krone som næringsliv og privatpersoner gir i støtte. Det nye løypeprosjektet er ikke bare myntet på lagets medlemmer, men hele nærmiljøet.

Langrenn på stadion

– At næringslivet nå gir penger til skiløyper i Ottestad, er virkelig en gladsak, sier Nordtun. At de også ønsker å bidra med tiltak i nærområdet viser at de ser at skileik og vinteraktiviteter vil være til nytte for alle som i Ottestad. Dersom positiviteten smitter over på flere, kan vi kanskje få til en felles dugnad rundt løypekjøringen, sier lederen.

Når snøforholdene tillater det, er det mulig å preparere skiløype på cirka en kilometer inne på stadionanlegget i Ottestad. Løypene kan kobles på det øvrige løypenettet utover i Stange vestbygd.

Viktig samarbeid

Ifølge Nordtun er altså samarbeidet med næringsliv og privatpersoner veldig viktig for at klubben skal legge til rette for skiaktivitet for egne, unge medlemmer, men også for innbyggerne i Ottestad.

– Skiløypene kjøres på dugnad, mens det er Ottestad IL som stiller med snøscooter, løypeutstyr, reparasjoner, drivstoff og lys i deler av løypa til en årlig kostnad av 30-40.000 kroner. Tidligere år har vi også fått mange gaver fra Ottestad sine innbyggere som tydelig setter pris på initiativet. Neste mål for Ottestad IL ski er å anskaffe nytt snøproduksjonsanlegg. Da øker kostnaden fort med 100.000 kroner på grunn av nettleie, strøm og vannavgift til kommunen, sier Nordtun.

Hjelseth sier at nytt snøproduksjonsutstyr står høyt oppe på prioriteringslista, fordi det gamle anlegget er utgått på dato og dyrt i drift. En komplett snøkanon som kan lage snø selv når det er mildt i været er beregnet å koste cirka en million kroner. Skigruppa har i dag 198 medlemmer.

Representantene sender et lite spark til kommunens politikere som ikke vil subsidiere snø- og isproduksjon slik Hamar gjør.

– Nærmiljøanlegget vårt er tross alt åpent for alle, men vi har ikke verken vann eller strøm subsidiert. Vi ville jo aldri sette begrensninger på bruken, avslutter Nordtun og Hjelseth.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.