Kreativitet og læring er nøkkelord. Det lukter vår når førsteklassingene går på oppdagelsesferd. Læringen foregår gjennom lek og hogstfeltet er uten tvil en ønskelekeplass med masse kvister og kongler.

Klasselærer Bente Richardsen sier elevene skal lage eventyrskog med barhytter og huler. Mina og Julie har lagd en hytte til en lekehest. De har også funnet gress som har blitt til et reir, som fugler kan bo i. En annen gjeng er i gang med å lage leirplass og er ivrig engasjert i et hytteprosjekt.

– Dette er et drømmested å være, vi har vært her flere ganger, sier Richardsen.

Teamet består også av assistent Tone Langberg.

Å gå på oppdagelsesferd i skogen en vårdag, kan gi mange overraskelser. Adrian og Trym fant et lekegevær i plast. Trolig har noen lekt politi og røver i skogen en gang. Et ganske uskyldig, ødelagt lekevåpen, som havner på søpla uansett. Ellers er det nok å finne på med pinner og kongler.

Mat og drikke hører til på uteskole. Lærer Bente ringer inn til mat. Ola har funnet seg en god plass, der han kan innta dagens lunsjmåltid: Niste og varm drikke.

– Jeg er så glad i kakao. Mamma lagde den til meg i morges, sier seksåringen.

Vallset skole har 19 førsteklassinger dette skoleåret. Rektor Anne Mette Røst sier skolen får mange positive tilbakemeldinger på uteskolen. Å flytte klasserommet ut på hogstfeltet og ha fugler, reirbygging og hogstfelt som tema, er svært populært.

Samholdet er på topp i skogen. Finere arena for læring finnes ikke, er alle enige om.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.