Fire folkemøter med sterke innsigelser mot skolenedleggelser og 36 uttalelser i høringsrunden til tross, rådmannen står fast på sitt standpunkt om framtidig skolestruktur:

• Romedal og Stange ungdomsskole slås sammen til en ungdomsskole, lokalisert til Stange ungdomsskole.

• Espa og Tangen barneskoler slås sammen lokalisert til Tangen skole.

• Breidablikk, Solvin og Åsbygda barneskoler slås sammen til ny barneskole i Romedal lokalisert til Romedal ungdomsskole.

«Det er rådmannens syn at Stange kommune før eller siden vil måtte ta grep i forhold til endring av skolestruktur. Den anbefalte løsningen vil innebære en relativt stor endring, men gir samtidig gode muligheter til å skape en framtidsrettet skolestruktur». Det skriver Thorud i innstillingen i driftsutvalget 7. mars. Dagen etter skal formannskapet behandle framtidig skolestruktur. Sluttbehandlingen er i kommunestyret 22. mars.

HER kan du lese HAs lederartikkel om skolestrukturen i Stange (Lederen kommer i tirsdagens papiravis).

Ønsker å bli ferdig

Thorud sier til HA at hovedsaken er å drive god skole i Stange.

– Samtidig er det viktigste nå å bli ferdig med saken. Det er høyst på tide, sier Thorud videre.

Politisk nivå

– Administrasjonen har nå levert sin innstilling. Politikerne har mottatt høringsinnspill. Disse høringsinnspillene vil vi gå igjennom på politisk nivå, sier ordfører Nils A. Røhne.

Innstillingen til rådmannen omhandler ikke Ottestad krets.

Negative konsekvenser er at skolenedleggelsene vil bety økt skoleskyss, reduserte muligheter for at flere elever kan gå eller sykle til skolen samt negative konsekvenser for grendenes nærhet til skolen.

Positive sider er ifølge rådmannen at bredere fagmiljøer sikres, økte muligheter for mangfold av sosiale aktiviteter for barn med ulike interesser, bedre mulighet til å ivareta krav om og behov for fagkompetanse blant de ansatte, lavere driftskostnader og reduserte investeringskostnader.

– Et læringsmiljø der elevene er en del av et fellesskap og hvor de opplever å mestre sin hverdag, sin læring og utvikling, er skolens hovedbidrag i folkehelsearbeidet. Konsekvenser ved endring av skolestruktur slik rådmannen anbefaler, vurderes til å være positive forhold til barn og unges læring og læringsmiljø, men negative i forhold til økning i skoleskyss og transport for mange elever, sier rådmann Thorud.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.