Denne saken er svært kontroversiell.

Blant jordverntilhengere vakte det oppsikt da kommuneplanleggerne prioriterte de private arealinnspillene til nye boligområder på dyrket mark i Bekkelaget. I silingsdokument til kommunedelplanens arealdel, kom forslaget på folkemunne kjent som Børre Johnstad-jordet inn.

Styre byutviklingen

Arbeiderpartiveteranen Kjell Arne Johnsrud går nå så langt som å ta til orde for at kommunen burde erverve de 100 målene for å få en hånd på rattet i byutviklingen i Stange nord.

Om det har flertall i Stange Arbeiderparti, er usikkert.

For en uke siden tok nemlig Helmik Slora Kristiansen opp denne saken på et medlemsmøte Samhold og Ottestad arbeiderlag. Her ble ulike synspunkter delt og det ble klart at jordvern står såpass sterkt blant medlemmene at flertallet på medlemsmøtet ikke ønsker omregulering av Johnstad-jordet til boligformål i dag.

Den såkalte gartneritomta er imidlertid et annet område som arbeiderlaget ønsker nærmere vurdert.

Ja til omregulering

– Arbeiderlaget gikk inn for å kjøpe/omregulere Gartneritomta som er et industriområde. Dette vil være en naturlig forlengelse av området rundt Arstad skole som vil kunne frigjøre arealer til skole og idrettsmiljøet rundt Ottestadhallen. Muligens kan det også frigjøres noen boligtomter i samme omgang. Jeg regner med at dette blir et tema som blir diskutert på medlemsmøtet i Stange Ap 23. oktober. Ottestad er jo stedet hvor folk vil bo og det skjønner jeg veldig godt. Det betyr at vi må frigjøre tomtearealer til både skole, idrett og boligformål. Derfor oppfordrer jeg alle medlemmer som har en mening rundt dette temaet til å møte opp på medlemsmøtet, sier Kristiansen.

– Du fikk ikke full oppslutning om å forslaget om å omregulere Johnstad-tomta, føler du det som et nederlag?

– Nei, sånn er demokratiet, sier Kristiansen.

Ordfører Nils Røhne vil avvente å si noe før forslag til kommunedelplanens arealdel er klar.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.