Romedal ungdomsskole er finalist i en nasjonal konkurranse på hitkanalen NRK mp3. Skolen kjemper om å vinne mP3s juleparty 2016. Ifølge prosjektleder Helge Bull-Engelstad står Romedal ungdomsskole igjen blant landets fire skoler som kjemper om å vinne et juleball de sent vil glemme. Radiokanalen vil hjelpe vinneren av konkurransen til å lage ball på skolen.

Også i år tar nemlig NRK mP3 med seg DJs, lyd, lys, overraskelser og lager fest for en heldig skole et sted i landet. Målet er å lage en uforglemmelig kveld for elevene, ifølge Entgelstad.

Hos NRK kan du lese mer og stemme fram Romedal ungdomsskole

Bidrag til jury

De siste to ukene har elever og foreldre fra hele landet meldt på sine skole og nå har en intern mP3-jury funnet fire finalister. Blant disse er altså Romedal ungdomsskole. Romedølene kjemper mot Holen skole i Bergen kommune, Nore Neset i Os kommune og Hommelvik ungdomsskole i Malvik kommune. Skolen som sanker flest stemmer blir konkurransens vinner, og denne kåres torsdag 24. november.

Her er begrunnelsen som gjorde at juryen plukket ut Romedal ungdomsskole:

«Romedal ungdomsskole ligger i hjertet av Stange kommune i Hedmark. Elevene går på en 51 år gammel skole og de er lei av at den samme musikken spilles på juleballet år etter år. Musikken beskrives som «et gammeldags orkester», som ingen danser til fordi den er kjip. Nå er de klare for å gjøre noe nytt for skolen sin som gjør at flere engasjerer seg. De lover at dersom mP3 kommer til Romedal ungdomsskole, så blir det andre boller og PARTY!»

I fjor var det Gruben ungdomsskole i Mo i Rana som vant.

Juryen har bestått av Martin Holmen fra «mP3morgen», Benedicte Hamnes Jacobsen og Abiel Tesfai fra «Ettermiddagen», Christer Pettersen Dahl (VG-lista topp 20), Kristoffer Løkke Sørensen (mP3 topp 30), Tuva Fellmann (Juntafil), videojournalist Svein Dybdahl, prosjektleder Helge Bull-Engelstad og redaksjonsleder Stian Eliassen.

– Moro, sier FAU-leder

FAU-leder Åse Sundvor ved Romedal ungdomsskole sier det er veldig fint at skolen er med i finalen.

– Dette er artig, mange ungdommer er opptatt av avstemningen, sier FAU-lederen som selv har vært inne på NRK og stemt.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00