– Vi har ikke 25 millioner kroner til et nytt basseng, derfor må vi gjøre det beste ut av situasjonen. Skolebassenget ble tømt da rehabiliteringen av Ottestad ungdomsskole startet for ett år siden. 18. oktober kan ungdomsskoleelevene og barn fra Hoberg, Arstad og Steinerskolen igjen bruke bassenget, sier Lunstøeng.

Usikkerhet

Da bassenget på 12,5 x 12,5 meter ble stengt til høstferien i fjor, lurte mange på om betongkaret tålte nedtappingen og om hvordan det tekniske utstyret ville klare byggeperioden uten strøm og med mye støv. Mange var bekymret for at bassenget ikke kunne brukes igjen.

– Vi planla imidlertid ut ifra at bassengutstyret skulle fungere og målet har hele tiden vært å ta i bruk bassenget etter årets høstferie. 1. september tok vi over skolebygget. Bassenget har vært nitid jobb og spenningen var spesielt knyttet til det bygningstekniske, altså hvordan karet ville reagere på at vi begynte å tappe vann, sier Lunstøeng som innrømmer at svømmeanlegget er i ganske dårlig forfatning.

Noe av det tekniske utstyret er fra bygningsåret 1972. Under fyllingen har kommunen gjort litt mer enn vanlig vedlikehold.

Fyllingen av bassenget har tatt ei uke for å holde trykkutjevningen konstant. Oppvarmingen til 27 grader har også vært en møysommelig prosess. Totalt har fylling og oppvarming tatt fire uker.

Noen ødelagte golvfliser er også skiftet ut. Bortsett fra noen små lekkasjer i karet, har bassenget holdt også denne gang og kan brukes til svømmeundervisning.

– Fyllingen har gått bedre enn vi forventet, for man kunne frykte store lekkasjer, sier Terje Emil Dahl.

Kommunens tekniske avdeling holdt pusten. Når trykket blir borte i bassenget, kan verste scenario bli at flisene løsner.

– Nå er bassenget klart. Vannkvaliteten er god og siste måling skjer mandag, sier Dahl videre.

Eiendomssjefen sier det blir nødvendig å få en skikkelig status bygningsmessig og teknisk. Problemstillingen er enten å bygge nytt eller rehabilitere på sikt. Denne avgjørelsen vil ikke Lunstøeng forskuttere, fordi bassengsaken kommer til politisk behandling.

Ettersom bassenget svetter, trengs det trolig en ganske rask avgjørelse blant politikerne.

– Det mest kostnadseffektive er nok å rehabilitere. Bassengskallet kan brukes som basis, sier han.

Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00