Kommunestyret i Stange ønsker å la Spar Tangen holde åpent sju dager i uka. Onsdag ble det vedtatt å søke Fylkesmannen om tillatelse.

Tidligere har formannskapet i Stange sagt ja til å søke.

Tangenodden camping, Tangen dyrepark og hytteturister har blitt brukt som argument for at Tangen er et turiststed som har behov for en søndagsåpen dagligvarebutikk. Onsdag kveld sa kommunestyret ja til å søke om søndagsåpen butikk.

Truls Gihlemoen (Frp) er fornøyd etter å ha stemt for forslaget.

– Alle nabokommunene våre har søndagsåpne butikker. Jeg ser ingen grunner til at Stange skal stikke kjepper i hjulene for en nærbutikk som ønsker å overleve i framtiden, sier han.

Gihlemoen mener søndagsåpen dagligvarebutikk vil være positivt både for fastboende, turister, hyttefolk og andre som er innom tettstedet i sørlige Stange.

– Dette er veldig bra og bare positivt, sier han.

Nå blir det opp til Fylkesmannen å avgjøre om Spar Tangen får lov til å holde åpent også på helligdagen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.