I den reviderte planen for InterCity-utbyggingen i Stange foreslår Jernbaneverket å bygge en 300 meter lang miljøkulvert ved Steinerskolen.

Den reviderte jernbaneplanen bygger på alle høringsuttalelsene som har kommet inn. I Stange har Jernbaneverket altså valgt å imøtekomme ønskene fra nærmiljøet rundt Steinerskolen om en kulvert.

AVbøtende tiltak

- Vi har lyttet til ønskene fra Steinerskolen og andre i nærmiljøet. Jernbaneverket har stor forståelse for deres ønske om en kulvert for å redusere støy og ivareta sikkerheten for barn og unge. Det er viktig for dem å opprettholde det gode læringsmiljøet i området. Derfor har vi valgt å imøtekomme deres ønsker, sier planleggingssjef for dobbeltspor Sørli-Lillehammer Lars Eide til HA.

Landbruket i Ottestad har utrrykt stor bekymring for at betydelig matjord går tapt for dobbeltsporet. Nå ser imidlertid Jernbaneverket ut til å komme landbruksinteressene i møte.

Redder Brenneribekken

Konklusjonen er at for å få tilstrekkelig nytte av kulverten, må lengden være 300 meter, sier Eide.

Da vil kulverten oppfylle en rekke behov, i tillegg til å ivareta sikkerheten for barn og unge, ifølge planleggingssjefen.

En kulvert vil knytte jordbruksarealene på begge sidene av sporet sammen, slik at jordbrukslandskapet som helhet blir opprettholdt. Om vinteren når det ikke dyrkes noe, kan man krysse over kulverten på ski eller til fots. Det vil også fungere som en viltpassasje for rådyr og elg som vil bli ledet over kulverten via viltgjerder på østsiden. Jernbaneverket har ivaretatt området Sandvika-Bekkelaget ved å tilby to kulverter til sammen.

Jernbaneverket vil endre stigningen på jernbanelinjen fra 12,5 promille til 14,2 promille på strekningen Åkersvika –Ottestad.

– Brenneribekken krysser jernbanen på to steder. Vi ønsker å unngå en massiv omlegging av bekken og store beslag av landbruksarealer. Ved å få en noe brattere stigning kan bekken gå under jernbanen i sitt naturlige løp, sier Lars Eide.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.