Lokalet til vinmonopolbutikk står klart på Innlandsporten, men brukes i dag som et ubemannet velkomstsenter. Trolig vil det gå flere år før en polbutikk åpner på Tangen. Ifølge kommunikasjonssjef Jens Nordahl i Vinmonopolet er det mange om beinet. Foran styremøtet torsdag, var hele 209 steder med i kampen om å få polbutikk.

– Ved utgangen av 2018 vil Vinmonopolet ha 340 butikker i Norge. Med dette vil 91 prosent av befolkningen bo i kommuner med eget vinmonopol, mens 96,5 prosent av befolkningen vil bo nærmere enn 30 kilometer fra nærmeste vinmonopol, sier Nordahl.

Reforhandler i Stange

Torsdag annonserte Vinmonopolet etter butikklokaler for polbutikken i Stange. Den nåværende leiekontrakten for lokalene på Jernbanetorget i Storgata 4 i Stangebyen utløper mars 2019, opplyser ansvarlig butikketablerer i Vinmonopolet, Per Olav Miland til HA. Ulike modeller vurderes, fra relokalisering i dagens lokaler til byggeprosjekter som ikke er ferdigstilt ennå. Fristen for å melde tilgjengelige lokaler er 15. desember. Ifølge Miland går sonderingene ut på at Vinmonopolet forblir i sentrum i Stange. Å flytte polbutikken til for eksempel Ottestad er ingen aktuell problemstilling. Polbutikken i Hamar betjener innbyggerne i Stange nord.

– Vi har ikke konkludert, eventuelle tilbud må vurderes mot dagens lokaler. Det vil også bli dialog med kommunen for ifølge alkoholloven er det kommunen som til slutt skal godkjenne stedsvalget, sier Miland videre.

– Når kommer det polbutikk på Innlandsporten?

– Det kan jeg ikke si noe om.

Geografisk spredning

I 2018 åpner Vinmonopolet butikker i Nesna, Nordland, Digerneset i Skodje, Møre og Romsdal,

Sand, Suldal i Rogaland, Hovden i Bykle, Aust-Agder, Porsgrunn, Telemark, Sætre i Hurum, Buskerud og Moss.

Kommunikasjonssjef Nordahl sier handel er et viktig kriterium for å åpne butikk.

– Ringsaker er landets største hyttekommune med 6.000 hytter. Kommunen har tre levende bysentra med betydelig trykk i handelen. Da er det naturlig at Brumunddal, Rudshøgda og Moelv skal ha polbutikk. Innlandsporten er imidlertid en høyaktuell kandidat, sier Jens Nordahl.

– Hadde håpet på ja

Truls Gihlemoen, leder i Stange Frp, er overrasket over at Vinmonopolet ikke vil være med på suksessen Innlandsporten. Han er skuffet over at Vinmonopolet sa nei til å åpne butikk i 2018.

– Vedtaket er skuffende. Vi har ivret etter pol på Tangen. Innlandsporten har vært en suksess hittil. Det er helt naturlig å legge pol til et trafikknutepunkt som Innlandsporten, spesielt for å fange opp trafikken til Østerdalen. Vi ser jo at Rudshøgda som handelssenter har betydd enormt mye. Derfor hadde jeg ønsket at vi hadde fått en snarlig poletablering på Innlandsporten.

Kommunikasjonssjef Jens Nordahl svarer at Vinmonopolet ser på Innlandsporten som en spennende kandidat som temmelig sikkert skal ha betydelig vekst i tiden fremover.

– Vi kommer derfor til å følge utviklingen på Innlandsporten med stor interesse fremover, avslutter Nordahl.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.