• ÅP­NER I JULI: Ennå gjen­står mye ar­beid, men Coop Inn­lan­det-di­rek­tør Olav Rønningen er trygg på at man rek­ker den plan­lag­te åp­nin­gen midt i juli.

I løpet av bare noen måneder har den grå og triste steinrøysa ved E6-avkjøringen til Tangen blitt forvandlet til en yrende byggeplass. På bare noen uker har det blitt satt opp vegger og tak som snart skal huse både dagligvarebutikk, kafeteria, bensinstasjon, burgersjappe – og på sikt kanskje også et polutsalg.

Innlandsporten har på folkemunne blitt omtalt som «nye Rudshøgda», men handelsparken på Tangen blir ganske mye mindre enn storebroren lenger nord. Likevel skal området være stort nok til å romme en rekke små og store bedrifter.

Den største aktøren blir Coop-butikken på 1.000 kvadratmeter. Coop-Innlandet direktør Olav Rønningen gleder seg til åpning.

– Målet er å bli ferdig og åpne hele anlegget i løpet av den andre uka i juli. Da er vi klare til å ta imot den store sommertrafikken i fellesferien, sier han.

Trafikkrelatert innhold

Rønningen sier Coop overtar de nye butikklokalene rundt sankthans. De påfølgende ukene skal brukes effektivt til å fylle de tomme skallene med varer, utstyr, ansatte og interiør.

– Det blir en tradisjonell dagligvarebutikk, men med et noe mer trafikkrelatert sortiment tilpasset kunder i bil, sier han.

Butikken får også holde åpent på søndager, men foreløpig kun i et langt mindre lokale på 100 kvadratmeter.

I tilknytning til butikken skal det være en liten kafeteria hvor det vil være mulig å kjøpe kaffe og bakervarer.

Parallelt bygges det lokaler til bensinstasjonskjeden Circle K og gatekjøkkenkjeden Burger King rett ved siden av.

Håper på pol

Innlandsporten venter nå i spenning på avgjørelsen om hvorvidt handelsparken får lov til å etablere et eget pol på området. Først i november skal Vinmonopolet offentliggjøre hvilke norske steder som får opprette nye utsalgssteder.

Rønningen mener Tangen ligger godt an i løypa. Innlandsporten er allerede dimensjonert for å utvide med et slikt tilbud.

– Vi er alltid optimister, derfor har vi også satt av plass til et pol, smiler han.

Coop-sjefen i Innlandet forteller om en svært byggevennlig vinter med lite frost og snø.

– Vi er godt i rute. Alle signaler tilsier at vi klarer å holde framdriften hele veien. Det har vært en veldig fin og mild vinter som har gjort det raskt og enkelt å bygge, avslutter han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.