Flere nye ordrer er søt musikk i ørene til administrerende direktør Oddbjørn Maurdalen.

Den suksessrike støperibedriften på Ljøstadfeltet, har ifølge Maurdalen aktive eiere via Øyhovden Invest. Fjorårets resultat er hyggelig lesning for eierne. Driftsresultatet var 24,2 millioner kroner. Resultat før skatt viser 33,5 millioner kroner. Furnes Jernstøperis driftsinntekter var 193,5 millioner i 2015.

Danmark

Selskapet eier Randers Jernstøberi AS og Randers Eiendom AS.

– Vi har stort fokus på produktutvikling og har flere patenter og designbeskyttelser, sier Maur- dalen.

Bedriften er involvert i Stange Næringspark og Stange Næringsutviklingsråd.– Vi jobber nå med en ny strategiplan og handlingsplaner for perioden 2017-2019, som heter «Optimalisering innenfor prosessutvikling/forbedring/metode og medarbeiderinvolvering/opplæring/virksomhetsutvikling».

Nytt byggeprosjekt

Ifølge Maurdalen har høy aktivitet og mange nye produkter ved Furnes Jernstøperi, skapt behov for mer plass til lagring av modeller.

– Vi planlegger bygging av nye kontorer for produktutvikling og modellavdelingen kombinert med modellverksted samt lager. Modellavdelingen har på lik linje med våre modeller i mange år levd trangt og vil med dette få mer plass i nye, fine lokaler. Dette byggeprosjektet vil bli ferdigstilt i 2017, sier Maurdalen videre.

Furnes Jernstøperi har bygget opp et så moderne, effektivt produksjonsanlegg at det er etterbehandling som er blitt en flaskehals.

– Tradisjonelt har det vært manuell sliping på alt som blir produsert. I sommer ble den første rene slipecelleroboten kjøpt. Dette er en maskin som gjør det som tidligere var manuelt vinkelsliperarbeid. Operatøren mater en slipemaskin med flere årsverks kapasitet i stedet for å slipe selv. Dette har vært vellykket, og Furnes vil sannsynlig kjøpe flere slike maskiner i årene framover, sier Maurdalen.

Furnes Jernstøperi samarbeider med Nav og gir arbeidstrening. Personer som har vært ute av arbeidslivet en stund får også en sjanse. Stangebedriften har fire lærlinger for å utdanne egne folk.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00